Zákaz vychádzania už neplatí a platnosť certifikátov z plošného testovania skončila

  • Spravodajstvo
  • 16. novembra 2020, 13:05

Od nedele 15. novembra už neplatí zákaz vychádzania. Platnosť certifikátov z plošného testovania na ochorenie COVDID-19 sa skončila. Núdzový stav bol predĺžený o ďalších 45 dní. Upozorňuje na to polícia na sociálnej sieti.

Platnosť certifikátov z plošného testovania na ochorenie COVDID-19 sa skončila. (Autor: red)

Oddnes sa otvárajú prevádzky divadelných, hudobných, filmových a iných umeleckých predstavení, pričom buď musia mať zabezpečené fixné upevnenie miest na sedenie, alebo sa ne bude vzťahovať limit jedna osoba na 15 metrov štvorcových. Povolené však budú len predstavenia so sediacim obecenstvom, pričom sedenie môže byť zabezpečené v každom druhom rade alebo šachovnicovo. Zakázaná je konzumácia nápojov a jedál. Organizátor predstavení musí zároveň pred začiatkom odmerať telesnú teplotu účinkujúcich a nepovoliť im vstup, ak majú teplotu vyššiu ako 37,2°C. Povoľujú sa aj bohoslužby, avšak len so sediacimi veriacimi, pričom budú musieť sedieť v každom druhom rade, respektíve šachovnicovo.

Taktiež sa môžu otvoriť fitnescentrá a plavárne, pričom naraz v nich bude môcť byť najviac šesť zákazníkov. Personál musí nosiť rúška a vo zvýšenej miere upratovať, čistiť a dezinfikovať priestory a vybavenie. Zároveň platí podmienka jedna osoba na 15 štvorcových metrov.

(SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav