Žena sa chcela dať otestovať miesto kamarátky lebo tá sa vraj bála „čipovania“

Aj kuriozity sa udiali v sobotu pri druhom kole testovania v takzvaných „červených okresoch“. Tak napríklad policajti v Dunajskej Strede preverujú konanie ženy, ktorá pri sobotnom celoplošnom testovaní predložila občiansky preukaz svojej kamarátky. Žena policajtom povedala, že jej známa sa bojí testovať pre „čipovanie“ a takto jej chcela pomôcť. Obe ženy skončili na policajnej stanici, aby vysvetlili dôvody svojho konania. V Senici chcel zas muž nechať otestovať svojho somára.

(Autor: FB polícia)

V okrese Nové Mesto nad Váhom sa prišiel dať otestovať 13-ročný chlapec, ktorý mal byť v karanténe po minulotýždňovom pozitívnom teste. Policajti prípad postúpili na ďalšie riešenie na Úrad verejného zdravotníctva.

V Prievidzi riešili policajti tri prípady pokusu o opakovaný test mužov, ktorí boli z minulého testovania pozitívni na COVID-19 a mali dodržiavať karanténu.

Za najväčšiu kuriozitu označila policajti muža, ktorý chcel v Senici nechať otestovať na prítomnosť ochorenia COVID-19 svojho somára.

V sobotu do 12:00 vykonali zdravotníci na odberných miestach 553 377 testov na prítomnosť ochorenia COVID-19. Antigénové testy potvrdili pozitívny výsledok celkovo 3 677 občanom. Pozitívnych tak bolo 0,66 percenta z celkového počtu testovaných.

Celoplošné testovanie prebieha na 2 736 odberných miestach. Do celoplošného testovania sa v sobotu zapojilo takmer 21- tisíc lekárov, hasičov, policajtov, administratívnych pracovníkov či dobrovoľníkov.

O testovanie však majú veľký záujem i obyvatelia netestovaného okresu Piešťany. V okrajových obciach v okrese Nové Mesto nad Váhom bolo možné vidieť množstvo áut s piešťanskými poznávacími značkami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava