Druhé kolo testovania v okrese Piešťany zrejme nebude

Premiér Igor Matovič informoval v TV Markíza, že druhé kolo celoplošného testovania sa uskutoční v okresoch, v ktorých bol podiel infikovaných v prvom kole vyšší ako 0,7 %. Druhé kolo testovania sa tak okresu Piešťany zrejme nedotkne, nakoľko miera pozitivity je v okrese 0,46 %.

(Autor: ÚV SR)

Presný zoznam okresov, v ktorých prebehne druhé kolo testovania zverejní minister obrany Jaroslav Naď buď ešte dnes večer alebo zajtra doobeda.

Premiér po rokovaní ústredného krízového štábu apeluje aj na okresy, kde je miera pozitivity nižšia ako 0,7 %. „Niektorí ľudia v okresoch si začali užívať slobodu, že im už nič nehrozí. Ale to je obrovský omyl. Prosím o maximálnu mieru opatrnosti,“ vyzýva ľudí premiér.

Od nasledujúceho týždňa začne vláda zriaďovať aj miesta, kde ktokoľvek bude chcieť ísť na bezodplatný antigénový test, bude sa môcť nechať otestovať. Rovnako dvakrát mesačne bude testovaný každý zamestnanec nemocníc, zamestnanci domovoch sociálnych služieb, pacienti či klienti týchto zariadení.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav