Pri odbere vzorky zažijete pocit ako keď vám do nosa voda natečie

Ako rodinný príslušník vojenskej šéfky odberných miest jedného z okresov západného Slovenska mám už aj s naším synom celoslovenský odber vzorky na prítomnosť COVID-19 za sebou. Túto protekciu sme si vyslúžili z reálneho dôvodu.

Ja a môj syn sme už „celoplošne“ otestovaní.

Šli sme na testovanie, aby manželka mohla od soboty s čistým svedomím, že v jej blízkom okruhu sme zrejme všetci necovidoví, nastúpiť do služby. Teda obiehať a riešiť problémy na všetkých odberných miestach, ktoré má pod palcom.

Chcem sa s vami podeliť o svoje pocity. Robím tak hlavne pre informovanie ľudí, čo sa odberu z nejakého dôvodu obávajú. Keďže nie veľmi obľubujem lekárske zákroky, najmä injekcie, tak som nastrčil hlavu k odberu a so zavretými očami čakal, čo sa bude diať.

Odber trval krátko. Vopchanie paličky do nosa som síce pre zavreté oči nevidel, ale vyvolalo to vo mne pocit podobný tomu, ako keď sa vám pri plávaní v bazéne dostane do nosa voda. Nič bolestivé, iba mierne nepríjemné.

Vatová tyčinka zrejme „šprtala“, čiže sa pohybovala v priestore, kde provokovala tvorenie sĺz. Jedna mi z oka aj vyhŕkla. Nie od bolesti, ale z dôvodu, že mi tou tyčinkou pošteklili slzotvorný „procesor“.

Moja rada znie: ak chcete vedieť, na čom je testovanie založené a či nie je bolestivé, po mojej skúsenosti sa ho nemusíte obávať. Žiaden bolestivý zákrok to nie je.

Po odbere si ešte približne pol hodinku počkáte na výsledok. Ten získate v zalepenej obálke – formou certifikátu. Ja som bol negatívny. A môj syn tiež. Takže moja manželka môže spokojne pracovať .

Šefredaktor piešťanského týždňa Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika