Marek Krajčí: Začiatkom roka príde 180-tisíc vakcín proti koronavírusu

  • Spravodajstvo
  • 29. októbra 2020, 18:20

Očkovanie bude dobrovoľné, ale očkovaní ľudia môžu mať niektoré výhody. Povedal to v dnešnej relácii Na telo plus na spravodajskom webe tvnoviny.sk, minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

(Autor: tvnoviny.sk)

Minister zdravotníctva tiež povedal, že dve vakcíny, ktoré sú pred finálnym kolom testovania, by mohli byť k dispozícii už v dohľadnej dobe. „Mohlo by to byť začiatkom budúceho roka,“ skonštatoval. Na začiatku ich ale s istotou nebude dostatok pre všetkých a prednosť dostanú ľudia z rizikových skupín.

Podľa Krajčího by na Slovensko malo v prvom kole prísť okolo 180-tisíc dávok. To, aby nám vakcínu nevykúpili bohatšie štáty majú zabezpečiť kvóty, na ktorých sa dohodli štáty EÚ.

Šéf rezortu zdravotníctva hovoril, že očkovanie bude dobrovoľné. Naznačil ale, že ľudia s vakcínou, predsa môžu mať isté výhody.

„Neviem vylúčiť, že človek s vakcínou sa na hraniciach nebude musieť testovať. To sa môže vyskytnúť,“ upozornil.

Budeme môcť nakupovať vianočné darčeky?

Krajčí nakoniec odpovedal aj na otázku ako budú tento rok vyzerať Vianoce a či nebudeme darčeky nakupovať len v potravinách a drogérii.

„Tí, čo budú mať negatívny test, tak ich môžu ísť nakupovať už tento pondelok a dúfam, že rovnaké to bude aj na Vianoce,“ hovorí minister zdravotníctva.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav