V spojenej škole ako v milujúcej rodine

Keď vonku prší, vnútri je teplučko. Spokojnosť na duši, stačí len máličko. Takto si v škôlke, ktorá je súčasťou Spojenej školy v Piešťanoch, dopriali deti chvíle radosti.

Po troche námahy z cvičenia nasledoval relax a oddych všetkých zmyslov. (Autor: FB Spojená Škola )

Po troche námahy z cvičenia nasledoval relax a oddych všetkých zmyslov. V tie daždivé dni minulého týždňa, keď aj zdravý jedinec mal problém vstať z postele a fungovať, sa v spojenej škole diali viaceré z pohľadu bežného čitateľa normálne, ale pri troche citu a empatie zázračné a formujúce veci a deje.

„Obľúbeným predmetom v praktickej škole, ktorá je súčasťou tej spojenej, je príprava jedál. Žiaci sa jedlo učia nielen pripraviť, ale ho aj servírovať, podávať, jeho výživové hodnoty a, samozrejme, si to, čo pripravia, aj zjedia,“ to sú slová, čo doslova a do písmena chytajú človeka za chuťové poháriky.

„V posledný septembrový deň sme si so žiakmi v rámci projektu čitateľskej gramotnosti spestrili hodinu vecného učenia putovaním s knihou ročnými obdobiami. Prečítali sme si príbeh z knihy Marty Šurinovej s názvom Deti v zelenom, ktorý nám priblížil zmeny v prírode na jeseň, prípravu vtáčikov a zvierat na zimu, zber ovocia a zeleniny. Žiakom sa páčil, rozobrali sme ho, nakreslili a potom sme sa zahrali na kuchárov a upiekli si hokaido a jablkový koláčik. Pripravili sme si aj jablkový tanier. Plody jesene všetkým veľmi chutili,“ znelo vyjadrenie ústredných aktérov podujatia.

Ale – ten z pohľadu laika – najsilnejší zážitok si piešťanská škola šetrila na záver: „Nedávno sme v škôlke oslavovali Timurkove šieste narodeniny. Jeho spolužiaci mu s radosťou zablahoželali. Oslávenec dostal darčeky a odmenil aj svojich spolužiakov.“

Na snímke, ktorú zverejnili administrátori školy na sociálnej sieti, je Timurko, ktorý sa teší. Mať radosť z prítomnosti kamoša, kamošky, učiteľa, učiteľky, spolužiaka, spolužiačky či kohokoľvek iného, je nad všetky darčeky sveta!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava