Asistovali mamičke po domácom pôrode

  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
  • 25. augusta 2020, 14:26

Piešťanskí hasiči riešili v uplynulom týždni nehodu vo Veľkých Kostoľanoch, otvárali byt mužovi z Teplickej ulice, ktorý sa neozýval, asistovali pri prevoze mamičky s dieťatkom po domácom pôrode na Lipovej ulici, sprevádzali pokazený autobus z Ratnoviec do depa v Piešťanoch a odpratávali prevádzkové kvapaliny potom, čo neznámy páchateľ navŕtal dve nádrže áut na Vodárenskej ulici v Piešťanoch.


ilustr. foto (Autor: vd)

V utorok 18. augusta ráno sa vo Veľkých Kostoľanoch stala dopravná nehoda. Posádky Citroena Berlingo aj Fiata Ducato zranené neboli, takže hasiči, ktorých na miesto povolali, vykonali na havarovaných autách protipožiarne opatrenia, zlikvidovali vytečené prevádzkové kvapaliny a poupratovali úlomky z cesty.

Na druhý deň vyrážali na Teplickú ulicu v Piešťanoch, kde museli hydraulickým zariadením otvoriť byt, pretože obyvateľ nereagoval na podnety. Muža hasiči prebrali a odovzdali záchranárom.

V byte na Lipovej ulici mali hasiči vo štvrtok 20. augusta špeciálne poslanie. Po domácom pôrode, keď mamička porodila zdravé dieťatko, potrebovala pomoc lekárov, a tak hasiči pomohli ženu aj dieťatko zniesť do sanitky na ošetrenie.

Ranný autobus v Ratnovciach mal v pondelok 24. augusta poruchu na spojke, a tak začal dymiť. Privolaní hasiči priestor odvetrali a potom spolu s políciou sprevádzali autobus až do depa, kam ho bezpečne dopravil jeho vodič. O cestujúcich sa postaral náhradný spoj.

Trpké prebudenie zažili v pondelok majitelia dvoch osobných vozidiel na Vodárenskej ulici v Piešťanoch. Neznámy páchateľ prevŕtal nádrže na autách Fiat Punto a Škoda Favorit. Vytečené prevádzkové kvapaliny hasiči zlikvidovali perlitom. 

(vd), ilustr. foto: autor

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav