V Novom Meste nad Váhom od zajtra zákaz hromadných podujatí v exteriéri nad 500 osôb a v interiéri nad 250 osôb

  • Spravodajstvo
  • 19. augusta 2020, 11:52

Od 20. augusta až do konca mesiaca budú v okresoch Trenčín, Nové Mesto nad Váhom, Bánovce nad Bebravou a Prievidza platiť sprísnené epidemiologické opatrenia. Ako informovala riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne Ľudmila Bučková, pre rizikové okresy vydá úrad viacero zákazov a obmedzení, ktoré sa budú týkať návštev v nemocniciach a zariadeniach sociálnej starostlivosti, ale tiež organizovania hromadných podujatí.

(Autor: korona.gov.sk)

K zavedeniu sprísnených opatrení viedla RÚVZ skutočnosť, že v spomenutých okresoch sa výrazne zhoršila epidemiologická situácia a hygienici tu v krátkom slede zaznamenali niekoľko lokálnych ohnísk nákazy novým koronavírusom. „Na území týchto okresov bude od 20. augusta platiť zákaz návštev v nemocniciach, rovnako tak v pobytových zariadeniach sociálnej starostlivosti. Zavedený bude aj zákaz hromadných podujatí v exteriéri nad 500 osôb a v interiéri nad 250 osôb,“ priblížila základné opatrenia Bučková.

Na 50 percent sa obmedzí kapacita letných kúpalísk a krytých plavární, s výnimkou svadieb budú zakázané aj hromadné podujatia po 23:00. „Nočný život je spojený s uvoľnenou atmosférou, ochorenie COVID-19 sa šíri aj medzi mladými ľuďmi, u ktorých sa síce zväčša prejavuje bezpríznakovo, ale my musíme chrániť celú populáciu,“ uviedla regionálna hygienička. Pri organizovaní hromadných akcií bude platiť zákaz poskytovania jedla i nápojov s výnimkou nápojov a občerstvenia pre športovcov.

Všetky opatrenia budú v platnosti od 20. do 31. augusta, ich prípadné predĺženie bude závisieť od aktuálnej epidemiologickej situácie na konci mesiaca.

V utorok pribudlo až 100 prípadov nákazy koronavírusom

V utorok 18. augusta pribudlo na Slovensku až 100 infikovaných koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk. Počet ľudí nakazených koronavírusom tak na Slovensku stúpol na 3 022.

Uplynulý deň urobili laboratóriá 3 684 testov, spolu doposiaľ otestovali 300 586 vzoriek. Pribudli dve úmrtia, vyliečilo sa 17 pacientov. Počet ľudí, ktorí prekonali koronavírus, tak stúpol na číslo 1 997.

Ako informoval portál korona.gov.sk, aktuálne je hospitalizovaných 64 pacientov, pričom v utorok tento počet klesol o sedem. U 42 z nich bolo ochorenie COVID-19 potvrdené. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú štyria pacienti a umelú pľúcnu ventiláciu potrebujú rovnako štyria pacienti. Sedemdňový kĺzavý medián má hodnotu 49.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava