Letné HappyMove kempy v plnom prúde

  • Mladí dnes / Piešťany
  • 17. augusta 2020, 00:02

Športové aktivity pre deti vo veku od 5 do 10 rokov odštartovali v Piešťanoch pred tromi týždňami a tešia sa vysokej účasti nielen detských záujemcov o rôzne druhy športov, ale aj účasti známych športových osobností. Základným cieľom občianskeho združenia HappyMove je rozhýbať najmenšie deti a dať im možnosť vyskúšať si rôzne športové aktivity.

Letné kempy pre deti vo veku od 5 do 10 rokov odštartovali pred tromi týždňami. (Autor: archív HappyMove)

Intenzívnou  spoluprácou  so všetkými miestnymi športovými klubmi chcú zakladatelia združenia dosiahnuť, aby si už najmenšie deti vybrali takú športovú činnosť, ktorá ich bude baviť, a budú chcieť v nej pokračovať. Možno raz budú mať Piešťany opäť svojho olympionika či reprezentanta Slovenska.

Letné kempy majú sídlo v HS Centre, ktoré ponúka širokú škálu možností vyskúšať si rôzne športy. Počas jedného turnusu sa deti venujú všeobecnej športovej príprave, pri ktorej im pomáhajú aj profesionálni tréneri z odlišných športových odvetví. Deti sa zabavia pri jachtingu, vodnom lyžovaní, plávaní, futbale, lukostreľbe, tenise, hádzanej, bedmintone, volejbale či basketbale.

Úvodný kemp mal skutočne bohatý program. Okrem trénerov združenia (Petra Šimová, Katarína Berlanská, Eva Muraňská, Silvia Súcka a Andrej Krištof) sa do organizácie zapojili aj profesionálni športovci či súčasní tréneri. Tenisové tréningy viedla Piešťanka Tatiana Šimová, úspešná slovenská tenistka, ktorá momentálne rozvíja svoj talent v Amerike.

Počas kempu navštívil športujúce deti aj Andrej Martin, aktuálna tenisová jednotka na Slovensku s umiestnením v prvej stovke svetového rebríčka. Džavotajúce deti mali záujem o jeho kartičku s podpisom, ktorú im s úsmevom venoval. Občianskemu združeniu Andrej daroval finančnú výhru z turnaja na podporu a rozvoj všeobecnej športovej prípravy detí.

Nezaostávali ani ďalšie športové odvetvia. Basketbal trénovala Čajka Tatiana Bábiková a bývalá reprezentantka Slovenska Mária Felixová, ktorá sa stala novou trénerkou HappyMove. Hádzanej sa venoval profesionálny tréner Edo Ochotnický z HKM Piešťany, volejbalové zručnosti predvádzala trénerka Jarmila Ručková z VKM Piešťany a základy lukostreľby dostali deti od Adama Kuchtu.

Aj vodné športy, ktoré sa v Piešťanoch tešia veľkej obľube, mali svoje profesionálne zastúpenie. Vodné lyžovanie zastrešil tréner Ivan Oravec, jachting Miloslav Psalman a plaveckému umeniu priučila deti trénerka Martina Hrdinová z ŠKP Kúpele. Všetkým trénerom ďakujeme za pomoc a odborne vedené tréningy.

Aktivity letných kempov pokračovali aj v minulom týždni, tréneri z občianskeho združenia sa venovali športovej príprave najmenších detí od 3 do 6 rokov, a počas tohto týždňa sa koná ďalší kemp pre deti vo veku 5-10 rokov.

Milí rodičia, neváhajte a umožnite svojim ratolestiam vyskúšať si rôzne športové aktivity, ktoré HappyMove ponúka. Možno to budú o pár rokov práve vaše deti, ktoré budú rozdávať svoje autogramy.

Stanislava Šimová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava