Bezplatné parkovanie v centre pre lekárov mestská rada zamietla

Bezplatné parkovanie pre lekárov v službe mestská rada odmietla. Vedenie piešťanskej radnice na jej zasadnutie pripravilo na prerokovanie materiál o zmenách miestnej dane za využívanie verejného priestranstva. Jeho súčasťou bol okrem iného aj návrh bezplatného parkovania na miestach vyhradených pre lekárov v službe. Mestská rada však tento návrh odmietla.

Dva plánované varianty nových zón spoplatneného parkovania v centre Piešťan. (Autor: red)

Podľa návrhu malo dôjsť k úpravám všeobecne záväzného nariadenia mesta o využívaní verejného priestranstva, a to aj v jeho časti, ktorá pojednáva o vyhradených parkovacích miestach. Na týchto miestach mali mať podľa predloženého návrhu možnosť zaparkovať bezplatne nielen osoby so zdravotným postihnutím, ale aj lekári pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti.

To sa však nepozdávalo poslancovi a členovi mestskej rady Removi Cicuttovi. „Lekár pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti je aj lekár, ktorý ordinuje v rámci riadnej pracovnej doby v ambulancii. Na základe takto formulovanej úpravy by mohli zadarmo parkovať všetci lekári, ktorí pracujú v centre mesta,“ zdôvodnil svoje výhrady Cicutto.

Mestská rada tak svojím hlasovaním bezplatné parkovanie pre lekárov na vyhradených parkovacích miestach zamietla.

Postupné zmeny od augusta

Súčasné vedenie radnice realizuje zmeny v parkovaní na území kúpeľného mesta už od augusta minulého roka. Dovtedy platný parkovací systém umožňoval dlhodobé parkovanie vozidiel na všetkých parkovacích plochách okrem parkoviska Rázusova a Nálepkova pri hoteli Eden, čo spôsobovalo výrazný deficit parkovacích miest v centre.

V zóne plateného parkovania bolo spoplatnených 580 parkovacích miest – parkovisko Nálepkova, Nálepkova – hotel Eeden, Rázusova, Winterova, Kalinčiakova, Royova, Kukučínova, Bernolákova, Nám. SNP, Kollárova a Poštová. Od 1. mája tohto roka sa zóna plateného parkovania rozšírila o komunikácie Teplická, Meštianska, Sládkovičova, Štúrova, Pod Párovcami a parkovisko pred futbalovým štadiónom.

To je však zatiaľ len prvá fáza zmien v parkovaní. Radnica chce ďalej riešiť parkovanie obyvateľov obytných celkov dotknutých dopravnou záťažou parkujúcimi vozidlami zamestnancov v lokalite centra mesta. Malo by ísť o rezidentné parkovanie viazané k nájmu či vlastníctvu nehnuteľnosti. Rozšíriť o ďalšie ulice by sa malo aj súčasné parkovanie. V hre sú dva varianty nových zón spoplatneného parkovania.

Dva varianty nových zón

1. Na západe by bola zóna ohraničená Bratislavskou cestou. Na východe nábrežím Váhu.

Na juhu mesta by nová spoplatnená zóna bola ohraničená Ulicou Dominika Tatarku, na okružnej križovatke na Krajinskej ceste by pokračovala na Ružovú ulicu. Odtiaľ cez Tichú na Slnečnú až na križovatku s Vážskou ulicou.

Na severe by spoplatnenú zónu centra mesta od križovatky s Bratislavskou cestou ohraničovala Ulica Andreja Hlinku, popred Prior na Sasinkovu ulicu a cez Kuzmányho až na parkovisko pred futbalovým štadiónom.

2. Pri tomto variante by severný a južný okraj spoplatnenej centrálnej mestskej zóny zostal takmer ako pri variante číslo jeden, len na západe by vypadli zo spoplatnenia Ulica D. Tatarku, Bratislavská cesta a Ulica A. Hlinku.

Okruh spoplatnenej mestskej zóny by od Krajinskej prechádzal cez Školskú ulicu na Sládkovičovu s pokračovaním na Radlinského a západná hranica by sa skončila na okružnej križovatke ulíc Radlinského a Štúrova s pokračovaním k futbalovému štadiónu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava