Za krádež v hodnote šesť eur na deväť mesiacov do väzenia

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 12. júna 2020, 15:26

Muž, ktorý sa v Cíferi pokúsil ukradnúť mosadzné piliny v hodnote asi šesť eur, ide na deväť mesiacov do väzenia. Svoj trest si odpyká v ústave na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Rozhodol o tom v superrýchlom konaní Okresný súd v Trnave, ktorý 40-ročného Jána uznal za vinného z prečinu krádeže v štádiu pokusu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová.

Zlodej na mieste zanechal nielen takmer 5 kg ukradnutých pilín ale aj batoh s osobnými vecami a dva mobily. (Autor: polícia)

„Obvinený tento čin spáchal, hoci bol trestným rozkazom Okresného súdu Galanta minulý rok odsúdený za prečin krádeže na spoločný trest odňatia slobody vo výmere šesť mesiacov s podmienečným odkladom jeho výkonu na skúšobnú dobu v trvaní dvadsaťsedem mesiacov,“ dodala Kondákorová.

Zlodeja pri krádeži a areáli spoločnosti prichytil pracovník SBS, ktorý ho začal naháňať. Aj keď sa mu podarilo utiecť, na mieste nechal okrem asi piatich kilogramov mosadzných pilín aj batoh s osobnými vecami a dvoma mobilnými telefónmi. Polícia ho vďaka tomu označila za „zlodeja roka“.

Kriminalisti ho potom už bez väčších ťažkostí zadržali v opustenom dome na futbalovom ihrisku v Cíferi. Keďže kovové piliny si napokon neodniesol, zostala po ňom len škoda za poškodené oplotenie vo výške štyri eurá. Zlodejovi hrozil trest odňatia slobody až na dva roky.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel