Školy môžu získať financie na asistentov, špeciálnych pedagógov, sociálnych pedagógov či psychológov

  • Školy / Piešťany / Spravodajstvo
  • 2. júna 2020, 11:00

Od nového školského roka bude môcť nastúpiť 2 500 zamestnancov na podporné profesie vďaka národnému projektu. Do projektu sa bude môcť zapojiť spolu 900 materských, základných a stredných škôl. Školy budú môcť žiadať financie na asistentov, špeciálnych a sociálnych pedagógov, psychológov, a iné podporné profesie.

Ilustračné foto. (Autor: vd)

Ministerstvo školstva vyhlásilo výzvu pre národný projekt „Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II.“ Jeho cieľom je naplnenie princípov inkluzívneho vzdelávania v rámci regionálneho školstva. Od nového školského roka bude môcť nastúpiť 2 500 zamestnancov na podporné profesie.

„Cez tento projekt budú môcť školy žiadať financie na asistentov, špeciálnych pedagógov, sociálnych pedagógov, psychológov, a iné podporné profesie. Celkovo takto pôjde o 2500 zamestnancov na 32 mesiacov, ktorí budú môcť nastúpiť už od začiatku nového školského roka. Do tohto projektu sa bude môcť zapojiť spolu 900 materských, základných a stredných škôl,“ uviedol minister školstva Branislav Gröhling.

V aktuálnej situácii, v ktorej sa školy nachádzajú v dôsledku dopadov pandémie, je národný projekt považovaný za významnú súčasť opatrení k opätovnému návratu škôl do štandardného vzdelávacieho režimu.

Vyzvanie pre národný projekt „Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II.“ plánuje rezort školstva vyhlásiť do konca mája 2020. Ministerstvo školstva vyčlenilo na vyzvanie financie v objeme viac než 82,15 mil. eur. Oprávneným žiadateľom a gestorom národného projektu bude Metodicko-pedagogické centrum (MPC).Vyzvanie reaguje na obrovský záujem škôl o zapojenie sa do predchádzajúceho národného projektu, ktorý však výrazne prevyšoval možnosti podpory vzhľadom na objem vyčlenených finančných prostriedkov.

Rezort školstva národným projektom umožní zapojenie sa ďalších škôl do podpory inklúzie vo vzdelávaní. Školy sa budú môcť zapojiť do realizácie projektu prostredníctvom zjednodušenej výzvy, ktorú vyhlási MPC ako prijímateľ národného projektu po schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok poskytovateľom – ministerstvom školstva. Do tejto výzvy sa budú môcť zapojiť i školy, ktoré aktuálne napĺňajú projekty v rámci výzvy „V ZŠ úspešnejší“ a/alebo „V ZŠ úspešnejší II“. Bližšie informácie zverejní MPC na svojom webovom sídle.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel