“Piešťanske užitočné koleso 2020”

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 22. mája 2020, 08:47

Aj v roku 2020 budú mať obyvatelia a návštevníci mesta Piešťany možnosť využívať zdieľané mestské bicykle. Projekt “Piešťanské užitočné koleso” bude v sezóne 2020 disponovať minimálne stodvadsiatimi bicyklami a väčším množstvom stanovíšť na území mesta.


Piešťanské užitočné koleso (Autor: Viera Dusíková)

Umožňuje to nová dohoda medzi iniciátorom a hlavným donorom projektu, spoločnosťou MAGNA ENERGIA, a Inštitútom trvalo udržateľného rozvoja a environmentalistiky, n. o., ktorý bude zmluvne zabezpečovať servis, údržbu a v súčasnej dobe aj potrebnú dezinfekciu jednotlivých bicyklov.

Prvých štyridsaťpäť modrých bicyklov sa v stojanoch objaví koncom mája. Necelá zvyšná stovka modrej flotily bude jazdcom k dispozícii v priebehu mesiaca jún. Aj tento rok bude služba poskytovaná cyklistom zdarma, pričom by projekt mal byť financovaný z príjmov z reklamy umiestnenej na jednotlivých bicykloch.

Polovicu reklamného priestoru si v neziskovej organizácii predplatila spoločnosť MAGNA ENERGIA. Zvyšných šesťdesiat reklamných plôch na identickom počte bicyklov je v súčastnosti voľných. „Záujem zo strany významných podnikov, aj malých prevádzok je značný, preto sme optimistickí, že už počas sezóny 2020 pribudnú do flotily ďalšie bicykle,“ informuje Dušan Knap výkonný riaditeľ Inštitútu trvalo udržateľného rozvoja.

Ďalšou zmenou je prechod na jednotný typ bicyklov s veľkosťou kolies dvadsaťšesť palcov. Jednotlivé bicykle sú na diaľku online monitorované pomocou GPS zariadení, a ich použitie je možné len na území mesta Piešťany, v súlade s dopravnými predpismi a pokynmi uvedenými na jednotlivých stanovištiach.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel