Piešťanské galérie sa zatiaľ otvárať nebudú

V rámci uvoľňovania opatrení druhej a tretej fázy sa medzi opäť sprístupnené prevádzky a zariadenia dostali aj galérie. V Piešťanoch sa ročne koná mnoho výstav a milovníci umenia si môžu prísť na svoje počas celého roka, a preto nás zaujímalo, ako to bude s otváraním výstavných priestorov. Expozície s výtvarným umením sa však zatiaľ otvárať nebudú, a to ani v Dome umenia, ani v Galérii Fontána.

Do Galérie Fontána sa umenie zatiaľ nevráti. (Autor: am)

Kým v Dome umenia sa pripravujú na spustenie novej sezóny, ktorá je aktuálne naplánovaná na august, Galériu Fontána bude ešte do času znovuotvorenia čakať obnova. Do týchto priestorov, ktoré patria pod mestské kultúrne stredisko, zateká, a tak výstavy zatiaľ otvárať neplánujú. Svadby však po dohode s mestom zatiaľ prebiehať môžu, a to do času, kým nebude rekonštrukcia spustená.

Ak vám chýba kultúra, ešte stále si môžete pozrieť fotografie Lenky L. Lukačovičovej, ktoré nájdete v Pouličnej galérii Vitrínky na Kollárovej ulici. Keďže sú vitríny v exteriéri, Arta Piešťany prostredníctvom svojho Facebooku prezradila, že do nich čoskoro pribudne expozícia ďalšieho autora.

A ak ste tak ešte neurobili, prejsť sa po meste môžete aj s cieľom zmapovať piešťanské sochy, ktorých je tu neúrekom. Ich zoznam i so stručným popisom a presnou lokalizáciou nájdete vďaka Piešťanskému okruhu na stránke sochypiestan.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava