Rodičia musia poslať čestné vyhlásenie k OČR aj za apríl

Sociálna poisťovňa upozorňuje rodičov, ktorí boli počas koronakrízy doma s deťmi či iným členom rodiny aj v mesiaci apríl a požiadali o dávku pandemické ošetrovné (OČR), že je ich povinnosťou poslať príslušnej pobočke aj Čestné vyhlásenie k žiadosti o ošetrovné za apríl 2020.

(Autor: fb sp)

V tomto tlačive, ktoré je dostupné na webovej stránke Sociálnej poisťovne, treba vyznačiť o.i. príslušné dni, počas ktorých sa o dieťa/inú osobu z dôvodu pandémie starali.

Až potom môže byť žiadosť o pandemickú OČR pobočkou Sociálnej poisťovne „spárovaná“ a vybavená. Bez Čestného vyhlásenia, ktoré treba zaslať za daný mesiac vždy na konci mesiaca, totiž v zmysle zákona o sociálnom poistení nemôže byť táto pandemická dávka vyplatená.

Žiadosť o dávku sa teda posiela len raz, ale každý mesiac k nej treba pobočke poslať Čestné vyhlásenie o počte dní, za ktoré si poistenec nárok na dávku uplatňuje.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav