Aktualizované: Nemocnica zverejnila link na testovanie COVID-19.

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 17. apríla 2020, 15:40

Od stredy 22. apríla bude v Piešťanoch k dispozícii testovacie pracovisko na prítomnosť COVID-19 na piešťanskej poliklinike. Záujemcovia o testovanie sa už môžu prihlásiť elektronicky. Na stránke Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch je link na testovanie. Ak naň kliknete, otvorí sa ponuka laboratória, vyplníte príslušné údaje, vyberiete si dátum a čas. Za testovanie priamou platbou zaplatíte 70 eur. Indikovaní pacienti budú mať testovanie preplácané zdravotnou poisťovňou.


Tstovanie na Covid-19 (Autor: vd)

„Testovanie bude k dispozícii na bývalom pľúcnom oddelení na piešťanskej poliklinike, čím sa symbolicky uvedené priestory opäť vrátia k pôvodnému účelu,“ uviedol riaditeľ Nemocnice A Wintera v Piešťanoch, Štefan Kóňa.

Výsledky testov oznámia na druhý deň. Vzorky bude vyhodnocovať súkromné laboratórium. Vzorky sa berú sterom z ústnej dutiny a z nosa, jedno vyšetrenie trvá v priemere 3 až 5 minút. Seniorov, ktorí sa nebudú vedieť prihlásiť na testovanie elektronicky, budú objednávať osobne na testovacom pracovisku.

„Primárne bude naše pracovisko slúžiť obyvateľom Piešťan a regiónu, ale nebudeme sa brániť ani ak o testovanie požiada niekto z iného okresu,“ dodal riaditeľ nemocnice.

Šípka smeruje na dvere testovacieho pracoviska. Foto: (vd)

Testovanie bude vykonávať tím pracovníkov špeciálne zaškolených na uvedenú činnosť. Budú chránení, oblečení v špeciálnych oblekoch s ochrannými štítmi a ďalšími bezpečnostnými prvkami. Budú mať k dispozícii bezpečné hygienické zázemie, aby sa aj oni mohli vrátiť do svojich domovov zdraví.

Ako sme už uviedli, objednávať sa môžete ak si kliknete na tento link, testovanie vykonáva nemocnicou zazmluvnené súkromné laboratórium, ktoré vzorky aj vyhodnocuje.

https://www.laboratornadiagnostika.sk/samoplatcovia/detail/prevencia-chorob/drive-through-testovanie-na-ochorenie-covid-19

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel