V Signáli ako na chránenej dovolenke s dobrým koncom

V zariadení ministerstva vnútra Signál sa repatrianti, ktorí sem prídu, cítia bezpečne a ako na dovolenke. Len s tým rozdielom, že von z izby nesmú vytrčiť ani nos. Je o nich postarané. Dostávajú jedlo, nápoje aj ovocie na izbu. Všetko za prísnych bezpečnostných opatrení.


„Anjelský“ personál zariadenia ministerstva vnútra Signál: Petra Skalická (vľavo) a jej kolegyňa Petra Havrlentová. (Autor: archív autora)

„Cítim sa tu ako na dovolenke,“ pochválila sa jedna z repatriantiek, ktorá už v týchto chvíľach prežíva chvíle so svojimi blízkymi. „Bolo o nás veľmi dôsledne postarané.  Okrem bežných chodov – raňajok, obeda či večere sme dostávali aj ovocie a nejakú tú sladkosť,“ skonštatovala . Po testoch sa nielen ona, ale všetci čo sa spolu s ňou vrátili na Slovensko, tešili ako malé deti, že  výsledky dopadli dobre a nik z nich nebol pozitívny na prítomnosť koronavírusu v tele.

„Mala som veľa času na rozmýšľanie, telefonovanie, textovanie, sledovanie televízie. V tých dňoch, priznám sa, som s napätím sledovala hlavne spravodajstvo. Každý deň sa niečo menilo, situácia sa zhoršovala, pribúdali prípady najmä v Taliansku a v Španielsku. Aj v Británii to už vtedy vyzeralo zle. Bála som sa. Večer ten strach zo mňa zmyla len teplá výdatná sprcha. Na izbe sme mali všetko potrebné. Patrila k nej aj toaleta a kúpelňa. Nesmeli sme vychádzať z izby a ja som to dodržiavala, no za ľuďmi mi bolo strašne smutno.  Aj som si poplakala. Personál sme videli len pri odovzdávaní jedla po zaklopaní. Keď sme niečo okrem toho potrebovali, kontaktovali sme ich cez interný telefón. Pracovníčky zariadenia boli veľmi milé a láskavé. Upokojovali nás.  Vtedy som sa naozaj veľmi bála, až teraz si naplno uvedomujem čo aj ony riskovali kvôli nám. Ďakujem im za všetko,“ dodala repatriantka.

(vd), foto archív autora

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián