Na Veľkú noc je podľa premiéra v hre aj zákaz vychádzania

Zajtra príde premiér Igor Matovič na Ústredný krízový štáb s radikálnym návrhom, a to sprísniť opatrenia cez veľkonočné sviatky. V diskusnej relácii Televízie Markíza nevylúčil ani zákaz vychádzania počas týchto dní. K školákom sa v relácii vyjadril, že si nevie predstaviť, že v tomto školskom roku pôjdu ešte do školy.

(Autor: TV Markíza)

Ústredný krízový štáb sa bude v piatok (3. apríla) zaoberať opatreniami v súvislosti s veľkonočnými sviatkami. Predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) v diskusnej relácii TV Markíza potvrdil, že možno bude potrebné prijať na toto obdobie ešte prísnejšiu reguláciu a obmedzenia v prípade mobility obyvateľov.

„Obávam sa a rovnaká obava je aj na strane hygienikov, že ľudia sa začnú navštevovať a zvýši sa riziko šírenia infekcie. De facto sa zneguje to, čo sme dosiahli doterajším zodpovedným správaním ľudí,“ povedal Matovič.

V súvislosti so školákmi premiér uviedol, že si nevie predstaviť aby tento školský rok ešte nastúpili do školy. Či budú opakovať ročník uviesť nevedel, vraj nie je na túto oblasť odborník. Ako dôvod predčasného konca školského roku uviedol, že jún bude mesiac, keď bude kulminovať na Slovensku počet nakazených.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián