Vrchol epidémie by mal prísť v júli, nakazených môže byť 170-tisíc ľudí

Podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího nastane vrchol epidémie koronavírusu o 110 dní, teda v polovici júla. Nakazených by mali byť tri percentá populácie Slovenska. Infikovaných by malo byť o dva mesiace vyše 170-tisíc ľudí.

(Autor: pixabay.com)

„Na Slovensku by za súčasných opatrení malo byť počas pandémie koronavírusu hospitalizovaných 7-tisíc ľudí s vážnymi príznakmi ochorenia COVID-19, cez tisíc ľudí by malo byť napojených na umelé pľúcne ventilátory,“ informoval o novej prognóze vývoja situácie minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Zároveň dodal, že ide o výpočtový model, ktorý počíta so súčasnými prísnymi opatreniami, ktoré zaviedla vláda Igora Matoviča.

Minster vychádza z novej analýzy Inštitútu zdravotnej politiky. Podľa prvej analýzy malo byť nakazených až desať percent populácie. Štátni analytici prognózu pravidelne aktualizujú podľa aktuálnej situácie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav