Kradol v obchode sladkosti a pri osobnej prehliadke mu našli aj drogy

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 26. februára 2020, 15:20

Policajná vyšetrovateľka obvinila zo zločinu „Nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi“ 24-ročného mladíka z okr. Topoľčany. Okrem drogovej trestnej činnosti bolo mladíkovi vznesené obvinenie aj z prečinu krádeže sladkostí.

Za drogovú trestnú činnosť mladíkovi z okr. Topoľčany hrozí niekoľkoročný trest odňatia slobody. (Autor: KrPZ Trenčín)

Pracovník SBS v obchodnom dome u 24-ročného Kristiána našiel slúchadlá a sladkosti. Mladík sa pokúsil prejsť cez pokladňu bez zaplatenia, avšak zadržal ho zamestnanec SBS, ktorý následne privolal políciu. Obvinený mladík bol za krádež v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý, to znamená, že sa opakovane dopustil krádeže.

Policajti pri osobnej prehliadke však u mladíka zaistili injekčné striekačky s obsahom neznámej kryštalickej látky a vrecúška s podozrivou látkou. Zaistený materiál bol zaslaný na expertízne skúmanie.

Expertíza na KEÚ preukázala, že mladík u seba neoprávnene prechovával injekčné striekačky s obsahom metamfetamínu. V dvoch injekčných striekačkách bolo minimálne 56 bežných dávok drogy. Vrecká s tlakovým uzáverom obsahovali účinnú látku MDMA (extáza). Množstvo zaistených drog predstavuje minimálne 23 bežných dávok drogy.

Za drogovú trestnú činnosť mladíkovi z okr. Topoľčany hrozí niekoľkoročný trest odňatia slobody. Ak ho súd uzná vinným, môže si vo väzení posedieť tri až desať rokov.

TS KrPZ Trenčín

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel