Reprezentačné povinnosti má päť Čajok

  • Šport / Basketbal
  • 3. februára 2020, 10:08

Po zápase s nováčikom z Bratislavy je na programe reprezentačná prestávka. V tom čase, presnejšie od 3. do 7. februára, bude mať svoj program aj ženská reprezentácia SR, ktorá sa stretne na prípravnom kempe v Ružomberku. Pozvánku od trénera Juraja Suju dostali aj dve hráčky Piešťanských Čajok – Terézia Páleníková a Alexandra Hašková. Manažérom reprezentácie je navyše športový manažér Piešťanských Čajok Tomáš Horký.

Do reprezentácie sa po zdravotných problémoch opäť vrátila Terézia Páleníková. © SBA

Okrem nich figurujú vo výbere aj bývalé hráčky Piešťan Sabína Oroszová, Nikola Dudášová, Angelika Slamová, Ivana Jakubcová a Michaela Balážová.

Tím Slovenska vstúpil do kvalifikácie ME 2021 (budú vo Francúzsku a v Španielsku) 17. novembra prehrou 59:73 v Šoprone s Maďarskom. V trojčlennej H-skupine odohrajú naše hráčky najbližší zápas doma 15. novembra 2020 proti Holandsku a kvalifikácia pre ne vyvrcholí dvoma odvetnými stretnutiami až vo februári 2021.

Aktuálna nominácia ženskej basketbalovej reprezentácie SR na prípravný kemp v Ružomberku:

BALÁŽOVÁ Michaela (Young Angels Košice), BÁLINTOVÁ Barbora (Arka Gdynia, Poľ.), DUDÁŠOVÁ Nikola (MBK Ružomberok), HAŠKOVÁ Alexandra (Piešťanské Čajky), JAKUBCOVÁ Ivana (Le Mura Basket Lucca, Tal.), MARCOVÁ Simona (ŠBK Šamorín), MIŠTINOVÁ Miroslava (MBK Ružomberok), MORAVČÍKOVÁ Alica (MBK Ružomberok), OROSZOVÁ Sabína (GEAS Sesto San Giovanni, Tal.), PÁLENÍKOVÁ Terézia (Piešťanské Čajky), REMENÁROVÁ Veronika (KP Brno, ČR), SEDLÁKOVÁ Tereza (Nottingham Wildcats, V. Brit.), SLAMOVÁ Angelika (Arka Gdynia, Pol.), STAŠOVÁ Radka (MBK Ružomberok), SUJOVÁ Timea (ŠBK Šamorín), TARKOVIČOVÁ Stella (KP Brno).

V prípravných kempoch mládežníckych reprezentácii sa predstaví Martina Dovčíková (U18) a Tatiana Bábiková (U20).

Švédka Hamilton-Carter zabojuje o olympijské hry v Tokiu

Reprezentačné povinnosti bude mať aj švédska pivotka Piešťanských Čajok Danielle Hamilton-Carter. Tá bola nominovaná do výberu troch koruniek, ktorý budúci týždeň čaká kvalifikácia na olympijské hry v Tokiu. Švédky sa predstavia na kvalifikačnom turnaji v belgickom Ostende, kde budú o postup bojovať proti tímom Belgicka, Kanady a Japonska.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav