„Výkvet“ Ľudovej strany Naše Slovensko – odsúdení násilníci, klamári a obdivovatelia fašizmu

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 28. januára 2020, 00:02

V piatok sa chystajú do Piešťan Kotlebovci. Tak su uveďme na pravú mieru čo sú vlastne zač. V prvom rade fašizmus potrebuje pre svoju existenciu nepriateľa, ktorého môžu obviniť z problémov národa, démonizovať ho a sľubovať, že len oni dokážu národ „očistiť“. Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko v tomto manuáli politických extrémistov nie sú výnimka. Strach mobilizuje masy a Kotlebovi fašisti to vedia zneužiť. Kto však ochráni národ, ak sa ich násilníci a klamári dostanú k moci, to nám akosi zabúdajú prezradiť. Preto si v nasledujúcich riadkoch uvedieme „výkvet“ Kotlebových násilníkov, podvodníkov a „hejslovákov“.


Kto ochráni národ, ak sa ich násilníci a klamári dostanú k moci, to nám akosi zabúdajú prezradiť. (Autor: archív red)

Jozef Király

Na svojom dvore mal dobodať muža a prinútiť manželku, aby mu pomohla odstrániť telo. Király je bývalý okresný predseda ĽSNS v Poprade, po obvinení mu pozastavili členstvo.

Andrej Medvecký

Obžalovaný za ublíženie na zdraví, v podmienke za jazdu pod vplyvom alkoholu. Medvecký je obžalovaný za napadnutie Dominikánca Leniho Cruza. Podľa svedkov na ňom sedel, boxoval mu do tváre a kričal: „Zabite toho negra, nemá tu čo robiť, toto je tvoj koniec!“

Je vyšetrovaný tiež pre napadnutie muža z Trstenej. Niekoľkokrát ho udrel päsťou do tváre a zlomil mu nos, muž bol 10 dní práceneschopný. Je predseda severoslovenského krajského klubu. Bol zvolený do parlamentu, vzdal sa mandátu, namiesto neho nastúpil Milan Mazurek.

Róbert Martinák

Jedenásťkrát odsúdený. Trikrát za krádež a výtržníctvo, šesťkrát uznaný vinným z priestupku proti majetku a dvakrát proti občianskemu spolunažívaniu. Cez vetracie okno sa vkradol do rekreačného zariadenia. Muža, ktorý ho pristihol, napadol a vybil mu štyri zuby.

Všetky tresty mu boli v roku 2012 zahladené. Martinák v čase, keď bol Marian Kotleba župan Banskobystrického kraja, bol zamestnaný ako kontrolór regionálnej správy ciest. Pár mesiacov po nastúpení do funkcie bol opäť preverovaný políciou v súvislosti s vyšetrovaním falšovania dokladov.

Peter Bahno

Odsúdený za násilné trestné činy (3 roky s podmienečným odkladom na 5 rokov). Bahna uznal súd za vinného z prečinu ublíženia na zdraví, pokusu zločinu ublíženia na zdraví, prečinu výtržníctva a zo zločinu obmedzovania osobnej slobody vo forme spolupáchateľstva.

V súčasnosti je asistent Piešťanca a poslanca národnej rady Stanislava Drobného. Poslancovho brata, Dušana, verejnosť pozná hlavne ako organizátora Topfestu. V roku 2019 Dušana Drobného zadržala NAKA a obvinila pre krátenie daní a poistného. Po fiasku, vraj keď vznikla v procesných dokumentoch chyba pri uvádzaní trvalých bydlísk, bol prepustený na slobodu.

Rastislav Rogel

Dvakrát odsúdený za ublíženie na zdraví, na ruke má vytetovaný hákový kríž. Odsúdený v roku 2004 – „spôsobil zranenia s dobou liečenia asi päť mesiacov s trvalými následkami“. V roku 2008 sa Rogel opäť pobil – rasový motív súd neuznal napriek tomu, že mal kričať: „Zabijeme vás, vy židovské svine, my sme Juden Mord!“ Svedkovia začali meniť výpovede a tvrdiť, že už si nepamätajú, vyviazol iba so 14 mesiacmi podmienky za výtržníctvo, po odvolaní ho dokonca oslobodili.

Bývalý líder skupín Krátky proces a Juden Mord (Vraždenie Židov) v roku 2016 kandidoval za ĽSNS zo 44. miesta.

Rastislav Jakubík

Na hrudi má vytetovaný hákový kríž – maličký hákový kríž uprostred veľkého Železného kríža. Kotleba to opakovane popiera napriek fotografiám a napriek tomu, že to sám Jakubík priznal. Jakubík je predseda západoslovenského krajského klubu ĽSNS.

Milan Mazurek

Vykresľuje sa do polohy stíhaného martýra. Mazurek je však typický fašistický zbabelec. Je právoplatne odsúdený z úmyselného prečinu hanobenia národa, rasy či presvedčenia. Pokutu 10-tisíc eur za svoje výroky v rádiu Frontinus zaplatil, prišiel však o poslanecký mandát.

Na súde sa preukázalo, ako „zásadovo“ si za svojimi tvrdeniami stojí, a ak ide do tuhého, je len obyčajný zbabelec. Svoje výroky nehájil, ale, naopak, snažil sa obhajovať tým, že video, ktoré slúžilo ako dôkaz, označil za falzifikát. „Hrdinstvo“ preukázal aj v dobe, keď zo skupiny ukričaných výtržníkov, ktorej bol súčasťou, lietali kamene na ženy a deti.

Do parlamentu, z ktorého ho vyhodili, sa dostal ako náhradník za Medveckého.

Marián Magát

Magát je odsúdený za nedovolené ozbrojovanie (3 roky podmienečne), obžalovaný pre hanobenie národa, rasy a presvedčenia. V roku 2016 kandidoval za ĽSNS z 88. miesta.

Ondrej Ďurica

Je hajlujúci hovorca strany Kotlebovci – ĽSNS. Podľa rozsudku súdu môžeme Ďuricu nazývať neonacistom – môže si za to sám textami, ktoré spieval ako frontman neonacistickej kapely Biely Odpor.

Ďurica je zároveň asistentom kotlebovského poslanca Rastislava Schlossára.

Ján Cuper

Spôsobil nehodu pod vplyvom alkoholu – chránila ho poslanecká imunita. V roku 2016 kandidoval za ĽSNS, je však aj bývalým poslancom Mečiarovej ĽS-HZDS.

Stanislav Mizík

Ďalší Kotlebov zbabelec, ktorý, keď ide do tuhého, svoje názory poprie. Bol obžalovaný z prečinu výroby extrémistických materiálov v jednočinnom súbehu s prečinom hanobenia národy, rasy a presvedčenia. Trestu sa vyhol.

Mizík je tiež známy tým, že svoje rasistické vyjadrenia na sociálnej sieti pred vyšetrovateľmi hájil spôsobom, že „nevie používať počítač“.  Fotografie z národnej rady však hovoria niečo iné. A tak ak sa zbabelým klamstvom nehájil, potom za počítačom robí akurát tak dobrý dojem zrejme na svojich voličov.

Marek Kotleba

Vodcov brat, ktorý „nepozná“ neonacistické symboly. Prevádzkoval obchod, v ktorom predával neonacistické značky oblečenia. Dostal pokutu 500 eur za prečin rozširovania extrémistických materiálov.

Marek Kotleba je ďalší z fašistických „zásadovcov“, ktorý pri obhajobe svojho presvedčenia klamal a tvrdil, že vraj netuší, že to, čo predáva, sú symboly spájané s neonacizmom.

Marian Kotleba, vodca strany

Vodca nie je pokútna prezývka, ale titul, ktorým sa necháva oslovovať. Bol preverovaný pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania. V roku 2003-2007 bol Kotleba vodcom Slovenskej pospolitosti, stranu rozpustil Najvyšší súd SR.

foto: dennikn.sk/stopfasizmu.wordpress.com/cas.sk/bystricoviny.sk/blesk.cz/romea.cz/komentare.sme.sk/FB Ondrej Ďurica/Eduard Genserek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava