Kollárovci roztancovali piešťanský Dom umenia

Skvelá atmosféra, dobre naladení muzikanti i diváci a nezabudnuteľná šou. I tak by sa dal opísať piatkový koncert Kollárovcov, ktorí postupne rozospievali a roztancovali viac ako 600 ľudí v hľadisku. Dom umenia Piešťany bol vypredaný do posledného miesta.

Foto: am

Okrem hlavnej časti hľadiska sa v piatok 24. januára sedelo aj v lóži i na pristavených stoličkách. Sedadlá však niektorým neboli treba, keďže postupne viacerých temperamentná hudba zdvihla na nohy a namiesto sedenia si radšej zatancovali.

Novoročný koncert Kollárovcov s názvom Vlasy čierne bol plný autorských skladieb hudobníkov, ale aj ľudových piesní v originálnej interpretácii. Cimbal, kontrabas, akordeón i saxofón vyčarovali s pomocou muzikantského talentu hudbu, ktorá tešila ľudí v hľadisku. Muziku pretkávalo hovorené slovo, ba dokonca odkazy, ktoré si venovali zamilované páry. Na záver si tak Kollárovci sa spríjemnenie januárového piatka vyslúžili standing ovation.

Kapela Kollárovci je originálnym zoskupením mladých, talentovaných hudobníkov. Svojím hudobným umením zabávajú a rozveseľujú už mnoho rokov poslucháčov doma i za hranicami Slovenska. Ich živá hudba, temperamentný spev a humorné slovo vytvárajú nezabudnuteľnú atmosféru. Na trhu úspešne pôsobia už od roku 1997 a svojím goralským temperamentom si získavajú priazeň u mnohých fanúšikov. Nosným pilierom ich repertoáru je slovenská ľudová pieseň, ktorá vďaka Kollárovcom dostáva nový šat. Zoskúpenie kapely tvoria šiešti členovia, z toho traja sú bratia Kollárovci.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel