Vrbovčania si vybudovali chodník

Niekedy stačí len poriadny materiál a niekoľko párov šikovných rúk patriacich ochotným ľuďom. Takúto kombináciu sa podarilo vytvoriť vo Vrbovom, kde si obyvatelia svojpomocne vybudovali chodník v tesnej blízkosti miestneho ihriska Žihadielko. Využívať ho však budú nielen rodičia a deti, ale i široká verejnosť.

Obyvatelia Vrbového už nemusia chodiť po vyšliapanej skratke. foto: Vrbové Online

Ako minulý týždeň informoval facebookový portál Vrbové Online, na Sídlisku 9. mája pri ihrisku Žihadielko partia dobrovoľníkov svojpomocne vybudovala chodník, ktorý nahradil rokmi vychodenú skratku medzi dvomi chodníkmi. Materiál na tento projekt darovalo Mesto Vrbové a prácu odrobili dobrovoľníci, ktorí tak zlepšili vzhľad okolia na jednom zo sídlisk v meste.

Za nezištnú prácu pri zveľaďovaní verejného priestoru podľa Vrbové Online patrí poďakovanie Milanovi Červeňovi, Viliamovi Hanudelymu, Tiborovi Tomášikovi a všetkým zamestnancom Mesta Vrbové, ktorí pomáhali pri dovoze materiálu.

No a keďže páni vybudovali chodník dostatočne široký, mamičky a oteckovia s kočíkmi po ňom pohodlne prejdú aj na Žihadielko, kde sa ich ratolesti hrajú už od roku 2016. Chodník nie je určený len pre návštevníkov ihriska, ale aj pre všetkých obyvateľov, ktorí túto trasu potrebujú zvoliť.

Okrem nového chodníka by mestečko pod šikmou vežou mohlo získať aj ďalšie ihrisko. Vrbové aktuálne opäť súťaží o Žihadielko, no aby sa dostalo medzi výhernú prvú desiatku, potrebuje získať niekoľkotisíc hlasov. Zatiaľ sa nachádza na približne 48. mieste, no ešte nič nie je stratené, keďže do konca hlasovania zostáva viac ako mesiac.

Ak by sa podarilo Vrbovčanom získať nové Žihadielko, pribudlo by do areálu II. základnej školy.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav