Týždeň v znamení búračiek, zrážka bola aj pri Tescu

V Piešťanoch sa hasičský týždeň niesol v znamení výjazdov k autonehodám a k požiarom. Búračky boli na Vrbovskej a Bratislavskej ceste a požiare na Banke, kde horelo auto, a v Ratnovskej zátoke ktosi podpálil matrace.

(Autor: md)

V pondelok 13. januára v podvečer vyrážali hasiči k požiaru matracov a textilného odpadu do Ratnovskej zátoky. K miestu sa dostali cez cyklochodník, oheň zlikvidovali vodou a lopatami.

Dva vysokotlakové prúdy vody museli hasiči nasadiť na požiar auta, ktoré horelo v stredu 15. januára dopoludnia pri ceste v obci Banka. Na vozidle zn. BMW vykonali potom, čo uhasili požiar v motorovej a prednej časti vozidla v mieste, kde je palubná doska, aj protipožiarne opatrenia.

V piatok bola pre nehodu autobusu mestskej dopravy a Škody Octavia na Vrbovskej ceste pri Tescu odstavená časť vozovky od okružnej križovatky k hypermarketu. Okolo pol druhej popoludní tam došlo k búračke, pričom si to odniesla hlavne škodovka. Jej vodič bol ľahko zranený. Hasiči vykonali na zdemolovanom aute protipožiarne opatrenia, tiež zlikvidovali vytečené prevádzkové kvapaliny. O auto sa postarala odťahová služba, autobus odišiel „po vlastných“. Hasiči ešte poupratovali „kruháč“ od úlomkov z havarovaných vozidiel.

Na Vrbovskú cestu v Piešťanoch sa hasiči vrátili v ten deň ešte raz, ale do jej iného úseku. O siedmej hodine večer sa tam zrazili dve autá – Volvo a Škoda Fabia. Hasiči ošetrili vodičovi škodovky poranený prst a vodičku z Volva vzali na ošetrenie záchranári. Hasiči upratali tiež cestu od úlomkov a vytečeného oleja.

V sobotu 18. januára pred šiestou hodinou večer sa na Bratislavskej ceste zrazili dve autá s troma účastníkmi. Jeden človek bol zranený a v šoku, postarali sa o neho záchranári. Hasiči vykonali na automobiloch protipožiarne opatrenia, vytečené škodliviny zlikvidovali sorbentom.

V nedeľu 19. januára privolali hasičov do Prašníka, kde podvečer padol strom na príjazdovú cestu do obce. Prekážal v jednom jazdnom pruhu, hasiči ho popílili a odstránili.

Tento pracovný týždeň sa pre príslušníkov HaZZ začal v pondelok 20. januára nočným výjazdom k prasknutému potrubiu na Ulici A. Trajana v Piešťanoch. Voda vytekala cez poklopy kanála na cestu. Privolaná poruchová služba vodárenskej spoločnosti odstavila v troch šachtách hlavné vetvy, takže v ten deň boli zrejme viacerí obyvatelia priľahlých bytov bez vody. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel