Našli stratenú a zranenú Aime, ktorú napadli agresívne psy a policajti ich zastrelili

Minulý víkend sme informovali o prípade ako dvaja agresívni psi plemena bandog zaútočili na menšieho psa, boli agresívne a predstavovali nebezpečenstvo pre majiteľku psa, ako aj samotných policajtov, ktorí boli privolaní na miesto udalosti. Policajti museli zasiahnuť tou najvážnejšou formou a psov zastrelili. Napadnutý a dohryzený pes utiekol nevedno kam, na čo sa rozbehla pátracia akcia.


Aime je už pri svojej majiteľke (Autor: FB Polícia)

Jedným z tých, ktorí neváhali a na úkor voľného času išli pomôcť bol aj  policajt z odboru environmentálnej kriminality Prezídia Policajného zboru. Ochrane životného prostredia, predovšetkým ochrane zvierat sa venuje profesionálne už viac ako 10 rokov.

„Spojil s majiteľkou sučky Aime a spoločne so známym, dobrovoľníkom Sloboda zvierat Ronaldom Antonym, dobrovoľnými hasičmi obce a ďalšími dobrými ľuďmi po tme do noci hľadali stratené zviera. Nepodarilo sa,“ informuje na svojej stránke na sociálnej sieti Polícia Slovenskej republiky.

Zlom nastal až na druhý deň. „Náš kolega sa rozhodol hľadať Aime po obci a jej okolí na bicykli. Po niekoľkých hodinách ju objavil v kríkoch medzi poľami pri susednej obci. Začal ju prenasledovať. Sučka bola veľmi plachá zo šoku, ktorý utrpela a tak sa nedala ľahko odchytiť. Na pomoc prišli majiteľka s vnučkou a jej kamarátkou a dobrovoľník Slobody zvierat Ronald,“ doplňuje informácie oficiálna policajná stránka na sociálnej sieti.

Aime sa vďaka tímovej práci podarilo odchytiť za dramatických podmienok. Sučka sa pokúsila ujsť cez miestny potok a jej šok sa pretavil do pochopiteľnej chvíľkovej agresivity.

S pomocou dobrovoľníkov Slobody zvierat bol zabezpečený odvoz Aime na veterinárnu kliniku, kde bola ošetrená. Príbeh mal tak šťastný koniec.

Pror(FB Polícia Slovenskej republiky)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel