Piešťanky čarovali s flautou aj klavírom

  • Mladí dnes / Školy
  • 5. decembra 2019, 10:17

Na 18. ročníku celoslovenskej súťaže v hre na drevených dychových nástrojoch Čarovná flauta 2019, ktorá sa konala v Nižnej na Orave, uspeli aj žiačky Základnej umeleckej školy v Piešťanoch.


Flautistky Petra Krajčová a Alexandra Vietorisová s klaviristkou Eliškou Rusnákovou uspeli na súťaži Čarovná flauta. (Autor: Roman Krajčo,)

Súťaže sa zúčastnili Alexandra Vietorisová a Petra Krajčová, žiačky Romana Krajča. „V náročnej konkurencii dosiahli pekný úspech, Saška v druhej kategórii získala tretie miesto a Peťka bola vo štvrtej kategórii prvá. Tejto súťaže sme sa zúčastnili štvrtýkrát a zakaždým sme získali medailové umiestnenia,“ uviedla Alžbeta Krajčová.

Dievčatá hrajú aj v komornom súbore, spolu s klaviristkou Eliškou Rusnákovou, žiačkou Márie Marcinkovej, sa dvakrát zúčastnili medzinárodnej súťaže Júliusa von Beliczayho v Komárne, kde sa vždy umiestnili v zlatom pásme. Dosiahnuť takéto úspechy nie je jednoduché. Je za tým veľa úsilia, odriekania, sebadisciplíny a hlavne pravidelné cvičenie na nástroji.

Poďakovanie patrí vedeniu školy, ktoré dievčatám vytvorilo dobré podmienky, a tiež učiteľke Kataríne Čermákovej, ktorá im už roky robí klavírny sprievod na súťažiach a rôznych vystúpeniach. Poďakovanie, samozrejme, patrí aj dievčatám, ktoré vzorne reprezentujú ZUŠ a Mesto Piešťany. Roman Krajčo

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel