Deviatačky previedli prvákov rozprávkovým kráľovstvom

Už tradične v Základnej škole F. E. Scherera v Piešťanoch privítali prvákov starší spolužiaci, ale aj učiteľky, ba i riaditeľka školy v cechu žiackom. Minulý rok si organizátori vymysleli plavčíkov a pirátov, pár rokov predtým mali imatrikuláciu čarodejnícku a tento rok deti previedli rozprávkovým kráľovstvom. Nezaobišlo sa to bez úloh a následného pasovania za žiaka školy.

Aj deti z 1. A splnili všetky úlohy a mohli byť prijaté za žiakov Základnej školy F. E. Scherera. foto: archív ZŠ F. E. Scherera

„Imatrikuláciu pre deti 1. A a 1. B triedy pripravili naše deviatačky Nika Seková, Kika Mokošová a Klaudia Poláková,“ uviedla šéfka tunajšieho centra voľného času a tiež turistického krúžku Viera Mikesková.

Nika, Kika a Klaudia previedli svojich malých kamarátov rozprávkovým kráľovstvom, odkiaľ čerpali i súťažné úlohy. Prváci vešali bielizeň, skákali vo vreci a pokúšali sa čo najrýchlejšie odniesť knihu na hlave. „Deti splnili všetky úlohy, predviedli sa krátkym programom v podobe piesní a mohli byť pasované za žiakov nášho kráľovstva a prijaté do cechu žiakov našej školy,“ dodala Mikesková.

Nielen na pohľad krásnu, ale aj chutnú tortu a sladkosti pre deti upiekli a nachystali matky žiakov jednotlivých tried. „Naši malí kamaráti, nech sa vám u nás darí a nech je pre vás učenie hračka ako v škôlke naháňačka,“ popriala radosť z nasávania vedomostí na „schererke“ Mikesková.

(vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek