Hoteláci navštívili metropolu Spojeného kráľovstva

  • Mladí dnes / Školy
  • 29. júna 2019, 10:00

Štyridsaťosem študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch so štyrmi pedagógmi sa v sobotu 8. júna vydalo na dlhú cestu do Londýna. Chceli si precvičiť angličtinu, popozerať pamiatky a, samozrejme, aj čosi nakúpiť.

Londýn zažili študenti hotelovej akadémie so všetkým, čo k nemu patrí. (Autor: archív školy)

Hoteláci prežili tri dni v hlavnom meste Anglicka a cestou späť navštívili stredoveké mestečko Canterbury so slávnou katedrálou, v ktorej sídli arcibiskup anglikánskej cirkvi. Videli hlavné pamiatky Londýna z lode počas plavby z Greenwicha do centra metropoly a späť. Zažili otvorenie mosta Tower Bridge priamo pred loďkou, a to pre veľkú výletnú loď.

Od sprievodcu Martina si vypočuli zaujímavé fakty z histórie, ale aj z bežného života Londýnčanov počas prehliadky autobusom. Mesto ukázalo aj svoju upršanú tvár, čo študenti využili na prehliadku Prírodovedného múzea a na nákupy na známej Oxford Street.

Hoteláci boli ubytovaní na mieste, kde sa rieka Temža vlieva do Severného mora, a ráno a večer si vychutnali prechádzky po brehu a nazbierali mušle. Odniesli si množstvo spomienok a túžbu vrátiť sa a pokračovať v objavovaní nádherného veľkomesta.

(HAĽW)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava