Tanečníci „zušky“ opäť ohúrili výkonmi

  • Mladí dnes / Školy
  • 20. júna 2019, 14:00

Každoročne sa tanečníci zo Základnej umeleckej školy v Piešťanoch v závere školského roka predvádzajú na doskách Domu umenia. Ukazujú rodičom, starkým a ďalším svojim fanúšikom, čo sa vďaka celoročnej drine na tanečnom krúžku naučili.

Úžasný duet na pieseň Je suis malade od Lary Fabian. (Autor: am)

Stovky nádejných tanečníkov opäť tento rok viedli pedagogičky Dagmar Kuběnová, Monika Ondrášiková a Miriam Šupenová. Pripravili s nimi veľké skupinové choreografie, ale aj počtom tanečníkov menšie zoskupenia plné akrobatických kúskov.

Deti sa predviedli v dvojhodinovom programe s najrôznejšími tancami. Nechýbali detské pesničky, ale ani známe hity, ktoré si sledujúc ladné pohyby svojich ratolestí v publiku spievali aj ich najbližší. Hľadisko bolo pritom plné, a to deti odtancovali hneď dve vystúpenia – jedno vo štvrtok 13. júna a druhé na ďalší deň.

Predviedli rozmanité kostýmy, pestrofarebné, vtipné, decentné i tradičné folklórne. Presne také, ktoré korešpondovali so širokou paletou tanečných techník, s ktorými publikum zaujali. Niektorí v krojoch pripomenuli naše kultúrne dedičstvo vo forme ľudového tanca, iní sa premenili na ladné baleríny a baletníkov. Samozrejme, moderný tanec v rôznych podobách mal azda najväčšie zastúpenie.

Deťúrence teraz čaká dvojmesačný oddych, regenerácia svalov a šliach a potom od septembra ďalší dril spojený s radosťou z pohybu. Lebo bez práce nie sú koláče a bez poctivého tréningu by neboli ani skvelé tanečné čísla, ktoré po skončení diváci odmieňali neutíchajúcimi potleskami.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín