Bedmintonom, florbalom i vybíjanou k zdravému životnému štýlu

  • Mladí dnes / Školy
  • 15. marca 2019, 16:00

Po týždni prázdnin školáci a školáčky zasadli opäť do školských lavíc, no niektorí okrem žiackych a študentských povinností okúsili aj náročné súboje na športoviskách, na ktorých sa budoval zdravý vzťah k aktívnemu životnému štýlu.

Majstrovstvá kraja v bedmintone žiakov a žiačok stredných škôl sa uskutočnili v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina. © archív CVČ Ahoj

V úvode týždňa sa Piešťany stali dejiskom Majstrovstiev kraja v bedmintone žiakov a žiačok stredných škôl. Podujatie slávnostne otvoril Miroslav Petráš, riaditeľ Centra voľného času Ahoj v Piešťanoch, ktorý prostredníctvom príbehu z mladosti pripomenul nádejným bedmintonistom význam a pozitívny vplyv športu na výchovu mládeže. V kategórii žiačok základných škôl sa z víťazstva tešili dievčatá zo ZŠ J. Bottu v Trnave. Tesne za nimi skončila ZŠ Holubyho Piešťany v zložení Depešová, Mikulášová. Naopak, medzi žiakmi potvrdili svoju dominanciu chlapci z Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch (Bielesch, Kalinčík), ktorí prešli turnajom bez jedinej prehry a zabezpečili si postup na majstrovstvá Slovenska. Ich starší „kolegovia“ z gymnázia už také šťastie nemali a v oboch kategóriách obsadili druhé miesta. Môžeme sa tak popýšiť vicemajstrami (Bučko, Šmída) a vicemajsterkami (Baďurová, Gratke) krajského kola stredoškolákov.

CVČ Ahoj vo štvrtok organizovalo okresné majstrovstvá vo florbale žiakov základných škôl. Záujem bol dokonca taký, že sa musela odohrať najskôr kvalifikácia, do ktorej sa zapojilo trinásť škôl z celého okresu. Majstrami sa stali žiaci ZŠ M. R. Štefánika Piešťany, ktorí vo finále zdolali rovesníkov zo ZŠ Holubyho. O tretie miesto si zahrali žiaci zo ZŠ Brezová Piešťany proti školákom z Drahoviec. Za kratší koniec napokon ťahali Drahovčania, a tak sa žiaci zo „sedmičky“ mohli tešiť z tretej priečky.

Piatok patril mladším žiačkam, ktoré súťažili o titul majsteriek okresu vo vybíjanej. Pre vysoký počet účastníkov sa zápasy uskutočnili súbežne v dvoch telocvičniach na ZŠ F. E. Scherera a v bývalom SOU vodohospodárskom. Turnaj bol mimoriadne vyrovnaný a každé z dvanástich družstiev mohlo zabojovať o vrcholné pozície. Z víťazstva a zároveň postupu do krajského kola sa tešili žiačky zo ZŠ Mojmírova, ktoré vo finále porazili rovesníčky z Cirkevnej spojenej školy Piešťany. Tretie miesto si vybojovala ZŠ F. E. Scherera Piešťany, ktorej žiačky si poradili s hráčkami ZŠ Školská Vrbové.

CVČ Ahoj

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav