Medzi najlepšími športovcami kraja aj zástupcovia piešťanského regiónu

  • Kraj / Spravodajstvo / Šport / Ostatné športy
  • 30. decembra 2018, 12:00

Trnavský samosprávny kraj aj tento rok ocenil najlepších športovcov. Víťazom ankety sa stal futbalový klub FC Spartak Trnava. Medzi ocenenými bolo aj niekoľko zástupcov piešťanského regiónu.

Najlepší športovci Trnavského samosprávneho kraja si prevzali ocenenia od župana Jozefa Viskupiča (vpravo). © archív TTSK

„Ocenenie je prejavom toho, že Trnavská župa si váži, že aj napriek neľahkým podmienkam, v ktorých často mnohí športovci musia existovať, dokážu výborne reprezentovať náš kraj,“ uviedol župan Jozef Viskupič.

Župa prednedávnom v oblasti športu podpísala memorandum s mestom Trnava a Slovenským zväzom ľadového hokeja o spolupráci, ktorého zámerom je, aby hokejové talenty mali možnosť rozvíjať svoje nadanie. Viskupič spolu s bývalým vynikajúcim hokejovým brankárom Jánom Lašákom odovzdali tiež nové hokejové výstroje mladým talentovaným hráčom zo sociálne slabších rodín v mestách Piešťany, Senica, Skalica a Trnava.

Výsledky ankety

Celkový víťaz:

FC Spartak Trnava

Objav roka:

Alex Nemec

Alex žne úspechy v motoristickom športe, ktorému sa v duchu rodinnej tradície začal venovať už ako štvorročný. Pretekár klubu Giom Racing Team Piešťany je medzinárodným majstrom Slovenska v motokárach trieda Mini60 a účastníkom majstrovstiev sveta v motokárach.

Tréner roka:

Dominik Sawicki

Kategória dospelých (traja jednotlivci bez určenia poradia, jeden kolektív):

Andrej Csemez – KO BOX CLUB Galanta

Adam Halas – Plavecký klub STU Trnava

Tatiana Kukuľková – Klub stolného tenisu Viktória Trnava

Softballový klub Trnava Panthers

Kategória žiakov do 15 rokov:

Olivia Ana Šprláková-Zmorová – Športový plavecký klub Kúpele Piešťany

Olivia sa venuje rôznym disciplínam v rámci plávania, v tomto roku získala na Letných Majstrovstvách Slovenska mladších žiakov štyri majstrovské tituly v disciplínach 400 a 800 m voľný spôsob, 400 m polohové preteky a 5000 m voľný spôsob v diaľkovom plávaní. Okrem toho dvakrát prekonala rekord Slovenska trinásťročných žiačok na 800 a 1500 m voľný spôsob. Nedávno pridala do portfólia svojich športových úspechov ďalšie tri tituly majsterky Slovenska z Majstrovstiev Slovenska starších žiakov v krátkom bazéne.

Romana Švecová – Kajak-Kanoe Piešťany

Táto talentovaná kajakárka dosiahla v roku 2018 viacero mét: zlatú medailu si z majstrovstiev Slovenka priniesla v kategóriách krátke trate, dlhé trate, maratón aj trenažér. Po celoročných úspechoch v jednotlivých kolách Slovenského pohára obsadila Romana celkové prvé miesto. Je tiež členkou slovenského mládežníckeho tímu kajakárov.

Renáta Vodnyanszká – Atletický klub MegySport Dunajská Streda

Volejbalová mládež Senica

Kategória dorastencov 15-18 rokov:

Zsuzsanna Molnár – Zápasnícky klub Veľký Meder

Barbora Tomanová – Plavecký klub STU Trnava

Lucia Valová – Športový klub KAJAK Moravany nad Váhom

Reprezentantka Slovenka v rýchlostnej kanoistike a niekoľkonásobná majsterka Slovenska tento rok úspešne reprezentovala svoj klub a našu krajinu na Majstrovstvách Európy juniorov a pretekárov do 23 rokov v Taliansku, kde získala zlatú medailu v kategórii C1 na 500 m a striebornú v C1 na 200 m. Na tieto úspechy nadviazala Lucia na Majstrovstvách sveta juniorov a pretekárov do 23 rokov v bulharskom Plovdive, kde skončila na treťom mieste. Na svojom konte má tiež účasť na Majstrovstvách sveta seniorov v rýchlostnej kanoistike, kde obsadila ôsme miesto.

Basketbalový klub Lokomotíva Sereď

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila