Multifunkčné ihrisko v „Kanade“ začali stavať znova

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 15. septembra 2018, 10:00

Na sídlisku Nikola Teslu v Piešťanoch sa opäť objavili stavebné stroje, ktoré odkryli pôvodnú vrstvu asfaltu na športovom ihrisku. Stavbári okolo hracej plochy vykopali ryhu a v pravidelných odstupoch do zeme uložili oranžové plastové rúry.

Na rozobratom ihrisku na sídlisku Nikola Teslu sa opäť objavili stavbári. (Autor: vd)

Starú ohradu ešte na jeseň minulého roka odstránili, pretože firma, ktorá vyhrala výberové konanie na rekonštrukciu multifunkčného ihriska, sa pustila do jeho vynovenia. Obyvatelia sledovali stavebné práce a tešili sa, že ku koncu roka 2017 budú mať športový priestor, ktorý im budú môcť závidieť ostatné štvrte mesta. Veď ak sem v zime napustia vodu, budú sa môcť deti korčuľovať ako za starých čias už na Vianoce. A na jar začať s loptovými hrami.

Nič z toho sa však neudialo. Firma, ktorá robila stavebné práce v počasí, ktoré nežičí správnym technologickým procesom, vykonala rekonštrukciu narýchlo a mesto stavbu neprevzalo. Dielo malo nedostatky, ktoré bránili v jeho užívaní. Nebolo dodané v požadovanej kvalite a v súlade so zmluvou. Firma preto celú stavbu aj s obrubníkmi a mantinelmi rozobrala.

Mesto muselo opäť vypísať výberové konanie a víťaz začal v septembri s prácami na vybudovaní multifunkčného športoviska. Stavba za 37 720 eur s DPH, ktorá mala byť hotová už minulý november, sa tak opäť začína odznova. Stihnú ju do Vianoc?

Viera Dusíková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava