Prestaňte kŕmiť mačky, nech lovia samy!

  • Spravodajstvo
  • 25. apríla 2018, 17:19
  • Autor:vd

Na sídlisku Nikola Teslu v Piešťanoch sa premnožili mačky. Či ich premnoženie súvisí aj s výskytom potkanov pobehujúcich popri kontajneroch najmä v nočných hodinách, nie je isté. Isté je iba to, že ľudia robia opakujúce sa chyby – prikrmujú mačky. A s nimi možno aj potkany.

„To, čo mne strašne prekáža, je fakt, že premnožené túlavé mačky mi celkom zničili kvety, čo mám vysadené v záhone,“ povedala obyvateľka sídliska. Je psičkárka, zvieratá má rada, no nie tie túlavé.
„Už som hovorila ľuďom z činžiakov, aby mačky, čo sem chodia, neprikrmovali. Mačka si zvykne na svoje miesto, tam sa vracia, aj keď je túlavá. Najnovšie sa nasťahovali do pelecha môjho psíka, čo som mu spravila u nás v záhradkárskej osade. Keď si tam ľahol, doniesol domov blchy,“ uviedla žena roztrpčene.
Ako podotkla, nestačia jej argumenty, že útulok bude túlavé mačky kastrovať a treba ich len oznámiť. „To nepomôže, kvety mi to nevráti, brlôžtek pre psa nevyčistí. Mačky nezmiznú, iba sa prestanú rozmnožovať,“ dodala.
Otázkou ostane, či práve spolu s výskytom mačiek, ktoré ničia množstvo hlodavcov, by potenciálne výskyt tých druhých zvieratiek v priemyselnej časti mesta nenarástol.
Zvoliť správny pomer mačiek, ktorým sa nelení loviť myši, teda ostáva na obyvateľoch. Ak ich prestanú rozmaznávať prikrmovaním a ukáže sa, že sa mačky sa uživia lovom samy, potom je ich výskyt v tejto časti mesta adekvátny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela