Krajinskú už pozametali

  • Spravodajstvo
  • 25. apríla 2018, 07:40
  • Autor:am

Kým Služby mesta Piešťany zverejnili harmonogram zametania ulíc a do upratovania komunikácií spadajúcich pod mesto sa po zlepšení poveternostných podmienok pustili takmer okamžite, cesty kraja zostali nedotknuté.

Po našej intervencii však už je aj Krajinská cesta a na ňu nadväzujúca Vrbovská cesta v Piešťanoch zbavená zimného posypu.
Už niekoľko dní sa po cestách preháňajú motorkári, no napriek tomu sa na hlavnom ťahu v kúpeľnom meste, ktorý spája brehy Váhu, nachádzali kopy zimného posypu. O tom, že práve pre milovníkov dvojkolesových tátošov je štrk na ceste nebezpečný, niet pochýb. No malé odletujúce kamienky iste netešia nikoho.

Na krajniciach Krajinskej cesty celú zimu „strašili“ kôpky neodstráneného posypu.

Pýtali sme sa preto hovorkyne Správy a údržby ciest Trnavského samosprávneho kraja, kedy plánujú údržbu po zime vykonať. Krajinskú cestu majú totiž v správe, pričom obhospodarujú nielen tento úsek, ale aj celú dĺžku komunikácie II/499 v Trnavskom kraji.
Zaujímalo nás nielen zametanie štrku, ale aj výtlky, ktoré tohtoročná zima narobila. „Závady na cestách sú odstraňované priebežne. Radi by sme poznamenali, že bolo potrebné zabezpečiť výmenu zimných nadstavieb za letné a taktiež vykonať servis vozidiel, avšak zametanie ciest už v súčasnosti postupne prebieha,“ uviedla Martina Machata.
Ako povedala, tak sa stalo. Odpoveď na otázky nám prišla vo štvrtok 19. apríla a hneď nasledujúce piatkové dopoludnie už patrilo cestárom, ktorí z Krajinskej a Vrbovskej štrk pozametali.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek