Zimný halový turnaj na umelej tráve

  • Šport / Futbal
  • 15. novembra 2017, 12:32
  • Autor:Ján Král

Halový turnaj O pohár predsedu Oblastného futbalového zväzu Trnava prejde revolučnou novinkou. Hrať sa bude síce opäť pod strechou v mestskej športovej hale, ale na umelej tráve!

Pre potreby ObFZ Trnava poskytnú umelú trávu organizátori turnaja hráčov nad 35 rokov, ktorý sa na rovnakom mieste uskutoční o deň skôr – v sobotu 6. januára. Desať tímov z oblasti si na ňom následne zahrá 7. januára. Informáciu potvrdil Mário Bachratý, jeden z organizátorov turnaja hráčov nad 35 rokov.
„Radi podporíme futbal v oblasti touto formou. Umelý povrch tak nebudeme z haly baliť v sobotu večer, ale až v nedeľu po skončení turnaja oblastného zväzu,“ uviedol Bachratý.
Pripomeňme, že spolu so spolupracovníkmi a partnermi organizovali vo februári pod hlavičkou Asociácie profesionálnych športovcov podujatie s názvom Pohár Antona Malatinského.
„Koncept futbalu na umelej tráve pod strechou, na ktorom sa zúčastnili bývalí výborní ligoví futbalisti, sme verejnosti predstavili dvomi turnajmi premiérovo tento rok. Tentoraz sa snažíme myšlienku ešte viac vyšperkovať a okrem popredných slovenských a českých tímov sa pokúsime do Trnavy pritiahnuť aj zvučné nemecké celky. Momentálne je to v štádiu rokovaní a príprav, o podrobnostiach budeme verejnosť v čas informovať,“ dodal M. Bachratý.
Kto bude hrať o pohár predsedu?
Halový turnaj O pohár predsedu ObFZ Trnava si zahrá desať družstiev. Zo 6. ligy získajú právo štartovať na podujatí až štyri tímy, ktoré skončia po jesennej časti súťaže v tabuľke na najvyšších miestach.
Zo 7. ligy A sa kvalifikujú na turnaj prvé dve mužstvá, rovnako tak zo 7. ligy B. Na turnaji si zahrajú aj jesenní víťazi 8. ligy A a 8. ligy B.
Istotu účasti už majú Zvončín, Horná Krupá, Modranka, Pavlice, Piešťany, Bíňovce a Sokolovce. O dve miestenky sa ešte hrá v 6. lige, kde sa rozhodne medzi Špačincami, Voderadmi, Zavarom a Majichovom. V rovine teórie sú šance Červeníka a Siladíc.
V 7. lige B bojujú o druhé miesto v tabuľke a zároveň pozíciu zaručujúcu účasť na podujatí Pečeňady s Moravanmi nad Váhom.
Desať družstiev bude rozdelených do dvoch skupín, víťazi sa stretnú vo finále, mužstvá na druhom mieste v skupine si zahrajú zápas o konečné tretie miesto. Semifinále sa pre vyšší počet zúčastnených tímov hrať nebude.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel