Do finále postúpili deti zo ZŠ Holubyho

  • Šport / Basketbal
  • 15. novembra 2017, 12:24
  • Autor:th

V piešťanskej športovej hale Diplomat aréna spustila Slovenská basketbalová asociácia (SBA) ďalší ročník projektu SBA Minibasketshow. Žiaci a žiačky základných škôl z piešťanského regiónu a jednej školy zo Starej Turej predviedli svoje športové schopnosti v basketbale a basketbalových zručnostiach.

Takmer 80 chlapcov a dievčat ročníka 2008 a mladší prežívali svoj debut na extraligovej palubovke Piešťanských Čajok naozaj emotívne.
Projekt SBA Minibasketshow slúži na rozšírenie basketbalovej základne, preto sa SBA v tomto školskom roku rozhodla práve pre ročník narodenia 2008. Systém turnaja zostal nezmenený. To znamená, že okrem basketbalových minizápasov deti súťažili v štyroch disciplínach basketbalových zručností – prihrávanie, dribling, dvojtakty, agility.
„Veľká vďaka patrí Milošovi Drgoňovi a, samozrejme, všetkým účastníkom. Opäť po roku sme otvorili krásnu extraligovú arénu deťom, prevažne nebaskeťákom, aby sme im ukázali krásy a čaro tohto športu. Pevne veríme, že aj vďaka tomuto podujatiu si nájdu dievčatá a chlapci cestu k basketbalu a športu celkovo,“ uviedol spoluautor projektu Marek Adamčík.

Súťažilo sa s loptami i hrali zápasy.

Do finále, ktoré sa uskutoční v Poprade, postúpil víťaz tohto regionálneho kola, ktorým sa stala ZŠ Holubyho v Piešťanoch. Ocenení boli všetci účastníci tričkami a nálepkami s basketbalovým motívom. Každý žiak z prvých troch škôl si odniesol domov basketbalovú loptu. Úsmev na perách detí znamenal spokojnosť a organizátorom vlial silu do ďalších podujatí.
„Je skvelé vidieť deti, s akou veľkou snahou pristupujú k minizápasom alebo k súťažiam. Bol vidieť talent aj potenciál, ktorý sa, pevne veríme, dokáže i vďaka kvalitnej trénerskej práci pretaviť do krajšej basketbalovej budúcnosti na Slovensku,“ poznamenal ústredný tréner mládeže SBA Richard Kamenský.
Konečné poradie: 1. ZŠ Holubyho, 2. ZŠ M. R. Štefánika, 3. ZŠ Lúka, 4. ZŠ Stará Turá

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín