V Piešťanskom týždni 30/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 31. júla 2017, 21:46
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

List čitateľa: Pán primátor, ste s terajším stavom mesta spokojný?

Moje milované Piešťany sú každým dňom čoraz viac zaľudňované návštevníkmi, kúpeľnými  hosťami – našimi aj zahraničnými. To nás môže tešiť, nie? Nech ľudia vidia, aké sú Piešťany krásne. Okolo úžasná príroda aj veľa vody. Týmto sa môže pýšiť máloktoré mesto. O to viac ma bolí, keď sa o mesto tak málo staráme.

Zakrepčili si aj moslimky

Už naši starí otcovia vedeli, že na Annu treba vytiahnuť zo skríň najkrajšie šaty, najchýrnejšie kroje a utekať na veselicu či bál. Tradícia Anna bálov pokračuje vďaka nadšeniu pre zachovanie dedičstva predkov aj v Piešťanoch. Tohtoročné podujatie sa konalo pár dní po Anne, v sobotu 29. mája. Mestom šiel  krojovaný sprievod vedený Vavrineckou trojkou.

Po Piešťanoch labzuje medvedík čistotný

Piešťany majú ďalšiu atrakciu. Po kúpeľnom ostrove sa pohybuje medvedík čistotný. Zvieratko zavítalo k jazierkam a jeho kroky viedli aj k prevádzke Elizabeth. Videl ho anonym, ktorý v utorok 25. júla nahlásil jeho výskyt kúpeľnej ochranke aj mestskej polícii.

Brúsiar nožov František Ulrich – fotograf pýchy aj pádu Piešťan

František Ulrich miloval Piešťany až tak, že keď zo Slovenska v roku 1939 vysídľovali Čechov, zväčša úradníkov, on si vybavil papier, aby tu mohol ostať – lebo bol potrebný pre Piešťany. Široko-ďaleko nebolo takého chýrneho nožiara, špecialistu na brúsenie skalpelov .Primár chirurgie Brežný hovorieval: „tieto skalpely dajte nabrúsiť  len Františkovi Ulrichovi, on je na to macher!“  

Polícia varuje seniorov pred podvodníkmi a zlodejmi

Napriek mnohým varovaniam sa ľudia vo vyššom veku neustále stávajú obeťami rôznych podvodníkov, zlodejov a klamárov, ktorí sa od nich pod všakovakými zámienkami snažia vylákať financie. Polícia na to priamo seniorov upozorňovala v stredu 26. júla v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch.

Parkovanie v centre čím ďalej, tým horšie

Napriek tomu, že víkendové podujatia sú v Piešťanoch najmä záležitosťou mesiacov jún a september, mnoho aktivít sa koná i v letných mesiacoch. Lákajú do kúpeľného mesta návštevníkov, ktorí majú čoraz väčší problém nájsť pre štvorkolesového tátoša vhodné miesto na parkovanie.

Vodný motorizmus prežil aj nepriazeň ochranárov

Klub vodného motorizmu a vodných športov v Piešťanoch po dvoch rokoch znovu organizuje Veľkú cenu Slovenska vznášadiel Grand Prix Slovakia Hovercraft a zároveň tretie kolo seriálu Majstrovstiev Európy vznášadiel 2017, ktoré sa na piešťanskej Lodenici uskutočnia 12. až 13. augusta.

R. Mikulášiková: Hrať za ženy bol môj sen

Jednou z najtalentovanejších basketbalistiek Slovenska je Rebeka Mikulášiková, pivotka Piešťanských Čajok. Odchovankyňa Nitry bola najmladšou hráčkou vo výbere trénera Mariána Svobodu na majstrovstvách Európy žien v Českej republike a ukázala sa tam vo veľmi dobrom svetle. Hoci sa pôvodne mala piešťanská hráčka po návrate zo šampionátu pripojiť k jednej z mládežníckych reprezentácií, pre zranenie kolena si sezónu nepredĺžila.

Športové dni šírili myšlienku pohybu a zdravia

Piešťany už dlhšiu dobu môžeme spojiť s prívlastkom, že sú mestom športu. Presvedčiť sme sa o tom mohli aj počas uplynulej soboty, keď sa konal tretí ročník Športových dní. Nadšenci si tak mohli vyskúšať rôzne druhy športu na jednom mieste. Akcia mala navyše aj dobročinný nádych, keďže bola spojená s integračnou akciou pre rodiny s hendikepovanými deťmi Ruka v ruke.

Slovakman 226: Predĺži Vabroušek svoju víťaznú sériu?

Už v sobotu čaká Piešťany jedno z najlepších športových podujatí, ktoré sa tu v letných mesiacoch koná. Do kúpeľného mesta totiž zavítajú elitní triatlonisti, ktorí sa predstavia na jediných pretekoch v dlhom triatlone na Slovensku – Slovakman 226.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel