Športové dni už tento víkend

  • Šport / Ostatné športy
  • 25. júla 2017, 17:50
  • Autor:Miro Béreš

V priestoroch futbalového štadióna a mestského parku v Piešťanoch sa v sobotu 29. júla uskutoční športovo-rodinná integračná akcia Ruka v ruke spolu so Športovými dňami. Účasť prisľúbilo viacero reprezentantov i paralympionikov. Cieľom je vzbudiť povedomie o hendikepovaných ľuďoch prostredníctvom športových aktivít pre všetkých zúčastnených, hlavne medzi najmenšími.

Akcia sa začne o deviatej ráno uvítaním a autogramiádou, ktorá potrvá hodinu. „Pre deti sú nachystané štyri zóny, kde si budú môcť zasúťažiť. Aby si vyskúšali, aké je to byť hendikepovaným, v niektorých hrách sa im sťažia podmienky. Rovnako si budú môcť vyskúšať rôzne športy, ktorých aktivity pripravia niektoré kluby z Piešťan,“ povedal za organizátorov Erik Hlavatý z PFK. „Ak sa im niektorý zapáči, môže sa od nasledujúcej sezóny stať ich súčasťou.“ Tie deti, ktoré prejdú všetkými zónami, čaká malý darček.

Rodičia môžu odovzdať svoje ratolesti od štyroch rokov dobrovoľníkom. Sami si tak budú môcť zašportovať na Športových dňoch, ktoré sa konajú „ruka v ruke“ v parku. Vyskúšať si môžu množstvo aktivít, vrátane jogy, zumby, jumpingu, poledance, streetworkout OCTAGO, funkčného tréningu či množstva iných.

Organizátorka Športových dní Mária Bendová návštevníkom odporúča pohodlné oblečenie a tenisky: „Akcia je ideálna pre športových nadšencov, ale aj pre tých, ktorí nevedia, ako začať a chcú nabrať inšpiráciu pre zdravý životný štýl. Integrácia je veľmi podstatná, preto sme tieto dve udalosti prepojili.“

Pre rodiny s hendikepovanými  deťmi sú pripravené odborné prednášky či inak špecializované aktivity vrátane lekárskej poradne, v ktorej budú celý deň k dispozícii odborníci z pediatrie, neurológie, ortopédie, rehabilitácie či internej medicíny.

Jana  Sabová  z ADELI Medical Centre však hovorí, že každý účastník si nájde svoju aktivitu, hlavným poslaním akcie však bude integračný rozmer: „Aj naši pacienti sú ľudia ako my so svojimi potrebami a záľubami. Preto sme prijali možnosť spoluorganizovať, spolu s PFK Piešťany, túto športovo-integračnú akciu Ruka v ruke. Deti uvidia, že aj tie s hendikepom sa radi hrajú, športujú, pretekajú, súťažia a že môžu byť skvelými kamarátmi. Rodičia si zase môžu vybrať z veľkej škály športov alebo ďalších aktivít. Všetkých vás v tento deň pozývame, aby sme si ruka v ruke zašportovali.“

Organizátori momentálne hľadajú dobrovoľníkov od 14 rokov, ktorí sa počas dňa budú venovať hendikepovaným. Tí sa môžu registrovať na webovej stránke futbalového klubu alebo priamo na telefónnom čísle 0944/247 343.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava