Majstrovstvá Európy chlapcov do 18 rokov sa blížia

  • Šport / Basketbal
  • 21. júla 2017, 10:42
  • Autor:T. Horký

Kapitán basketbalovej reprezentácie do 18 rokov Jakub Kádaši je pred blížiacim sa európskym šampionátom v Piešťanoch a Bratislave (29. júla 6. augusta) pozitívne motivovaný a snaží sa to preniesť aj medzi spoluhráčov v kabíne.

► Je pred majstrovstvami Európy aj u teba citeľné zvyšujúce sa vnútorné napätie či pozitívne očakávanie?
Určite je cítiť menšie vnútorné napätie, nakoľko hráme pred domácim publikom a prvýkrát v Adivízii, no môžem povedať, že každý jeden z hráčov sa už nemôže dočkať, keď to o necelé tri týždne konečne vypukne.

► Bude šampionát i vzhľadom na to, že sa hrá doma a že sme v Akategórii, vrcholom tvojej doterajšej kariéry?
Jednoznačne áno. Reprezentovať Slovensko na majstrovstvách Európy Adivízie je pred všetkým, čo sa mi v mojej kariére zatiaľ podarilo.

► Na nedávnom sústredení v Turecku boli domáci i Macedónci nad vaše sily, zápasy však otvorili mnohé otázky. Tušíš, na čom potrebujete najviac popracovať, aby ste do turnaja vstúpili v čo najlepšej forme?
V Istanbule sme hrali tri stretnutia počas troch dní a pritom sme aj trénovali, no na ME sa hrá podobným systémom, a tak sa nemôžeme vyhovárať na únavu či podobné faktory. Máme pri sebe skvelý tím trénerov, ktorí určite nájdu odpoveď na všetky otázky. Budú s nami riešiť každý jeden nedostatok, ktorý momentálne v hre máme, aby sme boli čo najlepšie pripravení na šampionát.

► Aký je váš najbližší program a ako bude vyzerať príprava v týchto dňoch?

Tento týždeň cestujeme do Česka na prípravné zápasy a poslednou previerkou pred šampionátom bude domáce stretnutie s Litvou.

► Ozývajú sa ti známi a kamaráti, že ťa na majstrovstvá prídu podporiť?

Samozrejme, moji spolužiaci, kamaráti, bývalí spoluhráči a bývalí tréneri mi píšu, telefonujú, že nás určite prídu podporiť a tešia sa na pekné podujatie.

► Dá sa už dnes hovoriť o prípadnom cieli národného tímu?
Nechcem konkretizovať naše ciele, nakoľko sme vôbec prvýkrát v Adivízii, a tak absolútne nevieme, čo môžeme od súperov očakávať. Najdôležitejší je pre nás štvrtý zápas, kde sa rozhodne, či postúpime do najlepšej osmičky. Ja môžem ako kapitán sľúbiť, že do každého súboja pôjdeme na sto percent a pred domácim publikom odovzdáme všetky naše sily.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 18. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín