V Piešťanoch by mala sídliť hokejová „dvadsiatka“. Čo bude s havranmi?

  • Hokej / Šport
  • 21. júna 2016, 12:48
  • Autor:th

Zápasy najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport Ligy by mali piešťanskí fanúšikovia vidieť aj v budúcej sezóne. Zatiaľ však nie je isté, či hlavnými aktérmi budú hokejisti ŠHK 37, no takmer s určitosťou sa v Piešťanoch v nasledujúcom ročníku usídli hokejová reprezentácia do 20 rokov združená v projekte HK Orange 20.

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja rozhodol na svojom poslednom rokovaní, že sa „dvadsiatka“ bude sťahovať z bratislavského Ružinova práve do Piešťan. Zmluva nie je podpísaná, takže ešte nie je nič na sto percent.

Čo však piešťanskú hokejovú verejnosť zaujíma najviac, je to, ako to bude s ŠHK 37 a či sa v nasledujúcej sezóne objaví v Tipsport Lige. Vedenie klubu stále pracuje na napĺňaní rozpočtu a aktuálne prebiehajú jednania s potenciálnymi partnermi. Podľa prezidenta ŠHK 37 Jaroslava Lušňáka by prítomnosť HK Orange 20 mohla hokeju len pomôcť, a je teda možné, že v kúpeľnom meste budú pôsobiť dve tipsportligové družstvá.

Vo väčšine tímov Tipsport Ligy už pomaly finišuje letná príprava a mužstvá majú vyskladané kádre pre nový ročník. V Piešťanoch sa neuskutočnila ani príprava a aj prípadné mužstvo ešte nie je zostavené. Zatiaľ sú známe len odchody dôležitých hráčov v minulej sezóne. Jakub Ručkay bude hrať za Duklu Trenčín, Marcel Holovič za Žilinu, Tomáš Brňák odchádza do francúzskeho Nice, Richard Filip bude hrať opäť za rumunský Brašov.

Nasledujúce týždne ohľadom piešťanského hokeja budú určite zaujímavé a o všetkom vás budeme informovať.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 21. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof