J. Ručkay prestúpil do Dukly Trenčín

  • Hokej / Šport
  • 7. júna 2016, 10:43
  • Autor:th

Jeden z najlepších hráčov ŠHK 37 Piešťany v uplynulej sezóne – Jakub Ručkay – bude vo svojej kariére pokračovať v Dukle Trenčín. Tridsaťdvaročný odchovanec piešťanského hokeja zaznamenal v nedávno skončenej sezóne svoj rekordný bodový zisk v najvyššej slovenskej súťaži a úspech teraz bude chcieť dosiahnuť pod hradom Matúša Čáka.

Piešťanský rodák má za sebou najlepšiu sezónu v najvyššej súťaži, keď v drese svojho materského tímu nazbieral v 55 dueloch 44 bodov (15+29). V baráži odohral ďalších osem stretnutí, kde pridal šesť bodov (4+2). Elitnú slovenskú ligu hrá pravidelne od sezóny 2012/13, keď ju začali hrať Piešťany. „Z pohľadu osobných štatistík sa mi sezóna celkom vydarila. V tíme však bolo veľa zranení, a tak sa mu nedarilo. Oslovil ma potom Ján Kobezda, rokovali sme a dospeli sme k záveru, že spolupráca môže byť výhodná pre obe strany. Som rád, že som zmluvu podpísal v Dukle, teším sa na sezónu a očakávam, že by sme mohli hrať o vyššie priečky,“ povedal J. Ručkay.

Z Piešťan to do Trenčína nemal ďaleko a kedysi teda sledoval dianie na ľade Dukly. „Mama ma brávala na hokej, sedával som na tribúne, sledoval, ako Dukla aj s Braňom Jánošom hráva o majstra. Bol vždy môj sen zahrať si v Trenčíne, som rád, že sa mi splnil,“ pousmial sa mladší z bratov Ručkayovcov. Jeho brat Henrich hráva v Nitre, kde sa v uplynulej sezóne tešil z majstrovského titulu. Súboje bratov sú vždy trochu špeciálne: „Jasné, že sa podpichujeme, ale každý chce nechať na ľade to najlepšie, čo v sebe má, presadiť sa a vždy chceme obaja vyhrať,“ dodal J. Ručkay.

Či sa v Piešťanoch bude hrať Tipsport Liga aj v nasledujúcej sezóne, je stále otázne. J. Ručkay však chcel mať otázku svojej budúcnosti čo najskôr vyriešenú, s materským klubom sa však rozišiel v dobrom a určite naň nezanevrel. „Chcel by som sa poďakovať všetkým za minulú sezónu a odkázať fanúšikom či bývalým spoluhráčom nech naďalej podporujú Piešťany v hokeji, pretože si myslím, že toto mesto si zaslúži hokej na najvyššej úrovni. Môj materský klub sú Piešťany, preto nechcem, aby si ľudia mysleli, že prestupom do Dukly som zanevrel na klub, v ktorom som vyrastal. Hokejový život je taký, a keď máte nejaké ciele, snažíte sa ich aj napĺňať, preto som sa rozhodol splniť si taký malý sen – zahrať si za Duklu Trenčín. Takže ešte raz vám chcem všetkým poďakovať a odkázať, nech sa vám darí a želám veľa úspechov,“ uviedol na svojej fanúšikovskej facebookovej stránke J. Ručkay.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 7. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof