Európsky šampionát vo futbale vyhrali aj „richtári“ z regiónu

  • Šport / Futbal
  • 2. júna 2016, 11:19
  • Autor:th

Historickým úspechom – ziskom titulu majstra Európy vo futbale starostov – sa môžu pochváliť slovenskí starostovia, ktorí si vybojovali najcennejšiu trofej v Uherskom Hradišti. Slováci, medzi ktorými boli aj starostovia z piešťanského regiónu, jednoznačne ukázali všetkým, že sú najlepší!

Družstvo slovenských starostov a primátorov sa na tretích majstrovstvách Európy predviedlo v plnej paráde, pričom súperom nedali žiadnu šancu a môžu pýšiť majstrovskou trofejou. Zverenci trénera a starostu Ružindola Vladimíra Púčika dali do svojho výkonu všetky sily a ukázali, že sú nielen dobrí starostovia, ale aj futbalisti. Šampionát, kde boli tímy rozdelené do troch skupín, v ktorých mali svoje zastúpenie aj Česká republika, Ukrajina, Chorvátsko, Južné Tirolsko, Taliansko, Nemecko, Rakúsko, Poľsko a Slovinsko, bol zavŕšený víťazstvom Slovákov nad silným Talianskom 3:0.

Slováci predviedli fantastický výkon pred početnou diváckou kulisou, v ktorej nechýbal ani predseda Združenia miest a obcí (ZMO) Slovenska Michal Sýkora a ďalší priaznivci. Základ tímu tvorili hráči ZMO, región Jaslovské Bohunice – brankári: Peter Dubravský (Nadlice) a Pavol Racsko (Kráľov Brod) a hráči v poli: Radomír Brtáň (Košeca), Martin Červenka (Ratkovce), František Gögh (Veľké Úľany), Ján Hrčka (Horné Dubové), Adrián Macho (Šoporňa), Tomáš Nemček (Pusté Sady), Roman Pomajbo (Modrovka), kapitán mužstva Maroš Sagan (Cífer), Ivan Šiška (Borovce) a Slávo Pocisk (Jablonec). Neskôr pribudli starostovia z iných oblastí: Dušan Tomáško (Gelnica), Jozef Baláž (Rovné), Jaroslav Jazvinský (Horné Lefantovce), Marián Makeľ (Vinné), Radoslav Dlugoš (Smolník), František Matušík (Domaniža) a Ján Havran (Nová Baňa). Piešťanský región reprezentovali Ivan Šiška (Borovce), Roman Pomajbo (Modrovka) a členovia realizačného tímu František Klinovský (Krakovany) a Jozef Marko (Dubovany).

Výsledky:



■ Slovensko I – Česko II 7:0 (D. Tomaško 2, F. Matušík 2, M. Makeľ, M. Červenka, J. Baláž)

■ Slovensko I – Slovinsko 13:1 (D. Tomaško 5, S. Pocisk 3, J. Baláž 2, M. Červenka, D. Matuško, J. Havran)

■ Slovensko I – Poľsko 6:2 (D. Tomaško 3, S. Pocisk 2, J. Jazvinský)

■ Štvrťfinále: Slovensko I – Chorvátsko 3:0
(Baláž 2, D. Tomaško)

■ Semifinále: Slovensko I – Ukrajina 2:0
(Baláž, Červenka)

■ Finále: Slovensko I – Taliansko 3:0 (Pocisk 2, Tomaško)

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 31. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof