Recepty z kuchyne herečky Anky Šiškovej: Losos s paprikovou omáčkou

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. októbra 2015, 09:35
  • Autor:A.Š.

Sériu receptov publikuje vo svojej knihe s názvom Nič lepšie nepoznám slovenská herečka Anna Šišková. Tento recept je Terezkin. Ja ho takmer vôbec nerobím, lebo je veľmi prácny. Varím rada, ale aj rýchlo. Vždy sa všetci čudujú, ako môžem mať polievku za 10 minút a bryndzové halušky za 20 minút. Príprava tejto omáčky trvá dosť dlho.

Potrebujem: 3 kúsky lososa, 1/2 citróna, šalviu, mätu, petržlen, maslo, soľ
Kúsky lososa namarinujem šťavou z citróna, posolím a nechám polhodinku postáť. Na panvicu dám veľkú lyžicu masla a trochu oleja, aby mi to nehorelo, položím lososa a obložím ho bylinkami. Veľmi pomaly ho zakrytého pečiem, skôr dusím.

Omáčka: 4 červené papriky, 1 malú konzervu kokosového mlieka, 1 veľkú lyžicu píniových orieškov, 1 strúčik cesnaku, čili

Celé červené papriky dám do rúry upiecť na gril, otáčam ich, až kým nie sú čierne. Vyberiem ich a dám do igelitovej tašky alebo vrecúška, aby sa zaparili. Nechám ich tam asi 2 minúty. Vyberiem ich a ošúpem. Potom ich rozkrájam do misky, pridám píniové oriešky a rozmixujem. Dám do hrnca prevariť, pridám kokosové mlieko, roztlačený cesnak, trochu čili a soľ. Omáčka by mala byť hustá. Polejem ňou lososa.
Lososa podávam so zelerovými zemiakmi.

Zelerové zemiaky: 6 zemiakov, 1/2 malého zeleru, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku
Zemiaky dám v šupke uvariť spolu s očisteným zelerom, potom ich ošúpem. Na panvici rozohrejem asi štyri lyžice oleja, opečiem na ňom cesnak a popučím zemiaky aj so zelerom, posolím a opekám.
Tieto zemiaky sú skutočná lahôdka a môžete ich použiť aj ako prílohu k mäsu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 27. októbra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana