Černák zatiaľ na slobodu nejde, súd o návrhu na jeho prepustenie rozhodne neskôr

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 2. mája 2024, 14:50

Na doživotie odsúdený Mikuláš Černák si na rozhodnutie súdu o žiadosti na jeho podmienečné prepustenie na slobodu musí ešte počkať. Okresný súd Trnave na pracovisku v Piešťanoch dnes verejné zasadnutie odročil na neurčito. Súd potrebuje ešte znalecké posudky z odboru psychológie a psychiatrie, ako aj spisy zo súdov v Prešove a Banskej Bystrici.

(Autor: pror)

Súd má k dispozícii hodnotenie z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove, ktoré jeho prepustenie na slobodu odporúča. Vo väzení dostal Černák deväť disciplinárnych odmien, disciplinárny trest nemá žiadny. Súd vypočul aj pedagógov z ústavu, ktorí s odsúdeným Černákom prichádzali do kontaktu. Samotný Černák oľutoval svoju minulosť a pôsobenie v zločineckej skupine. Súd požiadal, aby mu umožnil dožiť na slobode, kde chce viesť riadny život. V prípade prepustenia chce podnikať v cestovnom ruchu a stavebníctve. Súdu predstavil plány na výstavbu penziónu v Telgárte, peniaze mu majú poskytnúť investori. Zabezpečené má aj bývanie spolu s priateľkou Monikou, s ktorou sa pozná už 11 rokov. Aj spoza mreží jej pomáha s podnikaním.

O podmienečné prepustenie Černáka žiada občianske združenie Reštart – nový život, na verejnom zasadnutí sa k nemu pripojil aj samotný Černák. Odsúdený Mikuláš Černák je vo väzení už 26 rokov. Slovenská legislatíva umožňuje podmienečné prepustenie aj v prípade odsúdených na doživotie po 25 rokoch a splnení určených podmienok.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola