Vilu Löger chcú Piešťany vymeniť za dve nehnuteľnosti

  • Spravodajstvo
  • 6. júla 2015, 22:01
  • Autor:T. Hlobeň

Po zrušení školského internátu a jedálne SPŠE na Winterovej ulici v Piešťanoch
sa z Vily Löger stal prebytočný majetok jeho vlastníka – Trnavského samosprávneho
kraja (TTSK). Zámer objekt predať v prvom kole nevyšiel, nenašiel sa ani jeden záujemca o kúpu.

Zaujímavú informáciu sa dozvedeli poslanci piešťanského mestského zastupiteľstva na siedmom rokovaní tohto orgánu vo štvrtok 2. júla. Mesto Piešťany chce získať Vilu Löger do vlastníctva a výmenou ponúknuť kraju dva svoje objekty – reštauráciu Semafor a Vilu dr. Lisku. Oba majú prenajaté stredoškolské či kultúrne inštitúcie, ktorých zriaďovateľom je TTSK. I keď je podnetná myšlienka stále iba „v plienkach“, nie sú totiž spracované ani znalecké posudky na ocenenie oboch mestských objektov, poslanci už dostávali informácie o budúcom využití Vily Löger. Cenu objektu prednostka mestského úradu (MsÚ) Dáša Reháková odhadla na 800-tisíc eur. Podľa vedúcej odboru správy MsÚ Evy Pobjeckej si objekt vyžiada totálnu rekonštrukciu a pre svoju členitosť a úzke chodby je nevhodný na sociálne účely. Vedúca odboru služieb MsÚ Silvia Mezovská je presvedčená, že objekt je ideálny pre galerijné priestory alebo múzeum, spolu s konferenčnou sálou a miesto by tu našlo aj informačné centrum. O stanovisko k zámeru Piešťancov sme požiadali aj Trnavský samosprávny kraj, do uzávierky tohto čísla sa k nemu nik z kompetentných nevyjadril.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 1. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav