V znamení zemiakových placiek a šúľancov

  • Spravodajstvo
  • 30. apríla 2015, 08:16
  • Autor:jk

Študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch naučili Čechov, Poliakov i Francúzov variť zemiakové placky i šúľance. Stalo sa tak v rámci projektu Erazmus+ Európou za poznaním.

Štyri odborné školy z krajín Európskej únie poskytujúce vzdelanie v oblasti gastronómie a cestovného ruchu dostali možnosť vzájomného oboznamovania sa nielen s národnými kuchyňami, ale tiež s kultúrou a históriou partnerských krajín.
Po prvom stretnutí v českej Ostrave začiatkom februára sa tentoraz hosťovských povinností zhostila piešťanská škola, ktorá projektové tímy z Čiech, Poľska a Francúzska uvítala v pondelok 13. apríla. Študenti si užili team building aktivity v podobe súboru Žito. Folkloristi nielen zaspievali, ale účastníkov naučili tiež základné kroky troch ľudových tancov.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 28. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

pondelok, 18. januára 2021
Meniny má Bohdana, zajtra Mário, Drahomíra