Krajiny Lívie Mezovskej, vnučky Valéra Vavra

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy
  • 30. apríla 2015, 09:33
  • Autor:vd

Premiérovo vystavovala v Galérii Magna v Piešťanoch svoje diela mladá výtvarníčka Lívia Mezovská. Obrazy z kolekcie s názvom Krajiny tvorili serigrafie aj maľby kombinované s technikou sieťotlače.

L. Mezovská je vnučkou známeho piešťanského akademického sochára Valéra Vavra, tvorcu pomníka Vďaka osloboditeľom, ktorý sa nachádza na Námestí SNP. Spolu s L. Mezovskou svoje veľkoformátové analógové fotografie prezentoval i fotograf Ján Kekeli z Kežmarku.
Výstavu komentovala jej autorka a zároveň kurátorka Silvia Lacková Čúzyová z Piešťan: „Pod slovom krajina možno dnes chápať naozaj všeličo – od tradičného umeleckého zobrazenia alebo fotografického zachytenia prírodných panorám, melancholických západov slnka s archetypálnym dosahom, cez abstrahované industriálne kompozície, mestské a sídliskové výjavy, až po zátišia alebo momentky zo súkromného prostredia.“
L. Mezovská predstavila prierez svojou doterajšou voľnou grafickou tvorbou. Vývojovo najstaršie sú experimentálne plátna z jej absolventskej práce s názvom Imaginatívna krajina.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 28. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín