Recept: Vyprážané jablká v cestíčku

  • Kultúra a spoločnosť
  • 12. novembra 2014, 09:17
  • Autor:HAĽW

Suroviny:
600 g jablká, 150 g hladká múka, 2 ks vajce, 100 g mlieko, 200 g olej, 1 ks škoricový cukor

Technologický postup:
Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovník a nakrájame ich na hrubšie kolieska. Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky vymiešame s mliekom, hladkou múkou a štipkou soli na hustejšie cestíčko, pridáme tuhý sneh z bielkov a jemne zamiešame. Jablká obaľujeme v hladkej múke, v cestíčku a vyprážame v rozpálenom oleji. Hotové, ešte teplé posýpame škoricovým cukrom. Môžeme podávať s teplými sladkými omáčkami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián