Chrípka zatvorí školu a škôlku v krajskom meste

  • Spravodajstvo
  • 22. januára 2013, 15:13
  • Autor:Sita(J)

Na ďalšie opatrenia zatiaľ podľa regionálnej hygieničky Miriam Ondicovej nie je dôvod

Pre chrípku bude od stredy až do konca týždňa zatvorená Základná škola na Bottovej ulici a Materská škola na Hodžovej ulici v Trnave. V okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec naďalej platí zákaz návštev lôžkových oddelení nemocníc. Aj keď počet chrípkových ochorení rastie, zatiaľ nie je podľa regionálnej hygieničky Miriam Ondicovej dôvod na prijímanie ďalších opatrení.

Minulý týždeň nahlásili lekári hygienikom 8121 prípadov akútnych respiračných ochorení, z toho bolo 1 416 chrípkových. Pre chrípku bola zatvorená jedna základná škola v okrese Skalica, jedna materská škola v okrese Galanta a jedna v okrese Dunajská Streda. Ďalšie čísla o počte chorých za kraj budú mať hygienici až koncom týždňa, nárast chorobnosti je však podľa Ondicovej evidentný z pohotovostných ambulancií.

V pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave boli od začiatku chrípkovej sezóny od pacientov chorých na chrípku aj laboratórne potvrdené vírusy chrípky v jednom prípade A(H1N1) a v dvoch prípadoch vírus chrípky typu B.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel